Uručena prva nagrada takmičenja Fondacije Mozzart "Struju štedi da humanost više vredi"

Uručena prva nagrada takmičenja Fondacije Mozzart "Struju štedi da humanost više vredi"

Ključeve automobila srećnim dobitnicima uručila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović

 

Glavna nagrada humanitarnog takmičenja Fondacije Mozzart “Struju štedi da humanost više vredi”, Fiat 500 hibrid, stigao je na adresu srećne dobitnice Jele Čabrilo u selu Vajska u Vojvodini. Tokom aprila, Fondacija Mozzart započela je veliku akciju uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i pozvala građane da ostvare uštedu električne energije od minimum deset odsto u odnosu na isti period prošle godine. Struja se štedela u celoj Srbiji, koverte sa računima pristizale su na adresu Fondacije Mozzart iz svih gradova od severa do juga, a najviše sreće imala je porodica Čabrilo iz malog vojvođanskog mesta koje je, nažalost, i jedno od najzagađenijih u našoj zemlji.

“Zajedno sa Fondacijom Mozzart želeli smo da nastavimo da motivišemo građane da štede struju i nakon što su stimulativne mere Vlade završene sa krajem grejne sezone. Oni koji su učestvovali u nagradnoj igri i štedeli struju tokom meseca aprila ostvarili su mogućnost da osvoje lepe nagrade. Među njima je i porodica Čabrilo koja je dobila najvredniju nagradu, a to je ovaj Fiat 500 hibrid, koji manje zagađuje, lep je i nov i sigurno će biti koristan ovoj porodici koja živi između Vajske, Subotice i Novog Sada. Ovakve akcije nam pomažu da nastavimo da podižemo svest kod ljudi koliko je bitno da se odgovorno ponašaju prema sebi i svom domaćinstvu, ali i prema energetskom sistemu jer struja nije besplatna”, istakla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Srećna dobitnica Fiata hibrida, osamdesetpetogodišnja Jela, automobil će ustupiti sinu Gavrilu koji je i saznao za nagradno takmičenje Fondacije Mozzart i poslao račun za struju. Baka Jela ne krije svoje oduševljenje jer će sada unuci koji žive u Novom Sadu i Subotici moći mnogo češće da je posećuju.

“Za nagradnu igru sam saznao na internetu i poslali smo račun jer smo ispunili uslove pošto i inače štedimo struju. Veoma smo se obradovali kada su nam javili da smo mi dobitnici prve nagrade, ovako divnog malog gradskog automobile koji je ujendo i mali potrošač“ rekao je Gavrilo Čabrilo, Jelin sin.

Posebnu vrednost ovoj akciji dao je humanitarni karakter posredstvom kojeg je prikupljeno oko tri miliona dinara za izgradnju solarne elektrane u jednoj školi u Srbiji. 

“Posebno mi je drago što je ova akcija imala i društveno odgovorni karakter jer se svakim poslatim računom punio humanitarni fond iz kojeg ćemo izgraditi solarnu elektranu u jednoj srednjoj školi u Valjevu. Mislimo da će to biti dobar primer za dalje akcije i podstrek drugim kompanijama da podstiču štednju električne energije, a mi kao Fondacija Mozzart ćemo i ubuduće davati svoj doprinos koliko budemo u mogućnosti “ istakao je Borjan Popović, upravitelj Fondacije Mozzart.

Osim glavne premije, izvučen je i dobitnik druge nagrade kojem će biti zamenjena stolarija u stanu, kao i dobitnici bicikala, štedljivih kućnih aparata i vaučera za sportsku opremu.