Fondacija Mozzart Koš za sreću 26.juna na Kalemegdanu

Fondacija Mozzart Koš za sreću 26.juna na Kalemegdanu

Košarkaški tereni KK Partizan na Kalemegdanu u ponedeljak 26. juna biće rezervisani za sreću. Upravo na ovom mestu, sa početkom od 19 časova, igraće se humanitarna utakmica Mozzart Koš za sreću, a povod okupljanja je prikupljanje sredstava za izgradnju doma porodice Rajković iz Surčina.

Koš za sreću je humanitarna akcija koja se prvi put održala pre skoro deceniju, 2014. godine kada su prikupljana sredstva nakon velikih majskih poplava. Udruženje Koš za sreću je pomagalo Prvo srpsko društvo za disleksiju, učestvovalo u kupovini respiratora tokom kovid pandemije, u izgradnji fabrike za preradu voća i pravljenje sokova u Gračanici...  Fondacija Mozzart je i ove godine podržala humanitarni meč, kao i prošle kada je prikupljena rekordna donacija od čak 2.268.773 dinara.

Utakmica 2022. godine na Kalemegdanu promenila je život porodici Stojićević iz Prhova kraj Pećinaca koja je dobila novi dom i znatno bolje uslove za život. Deda Radovan, majka Svetlana i dečaci Kristijan, Marko, Milan i Bojan su dobili osmehe poput onog na logotipu Koša za sreću, a kako je Fondacija  Mozzart i ove godine podržala pomenuti humanitarni spektakl - uskoro će još jednoj porodici biti promenjen život.

Među ovogodišnim učesnicima Koša za sreću Fondacije Mozzart je jedna od najboljih košarkašica sveta ovog veka Sonja Vasić, aktuelni i bivši košarkaši Žarko Čabarkapa, Stefan Birčević, Duško Savanović, Dino Radončić, Ivan Paunić, Marko Tejić, Stefan Pot, glumci Pavle Mensur, Jovan Jovanović, Stevan Piale, Denis Murić, rukometaš Lazar Kukić, reperi Bigru i Paja Kratak, Boško Ćirković Škabo, MMA borac Savo Lazić, kik bokser Nenad Pagonis i mnogi drugi.

Od prošle godine dečija utakmica pred glavni događaj na terenima KK Partizan nosi naziv Turnir mladih "Stevan Jelovac" u znak na preminulog košarkaša koji je bio čest učesnik Koša za sreću u devet godina postojanja.

Ulaz na tribine terena KK Partizan na Kalemegdanu se neće naplaćivati, a sva sredstva koja budu donirana u naznačene kutije biće usmerena socijalno ugroženim, višečlanim porodicama.