Ministarstvo zdravlja i Fondacija Mozzart potpisali protokol o saradnji

Ministarstvo zdravlja i Fondacija Mozzart potpisali protokol o saradnji

Ministarstvo zdravlja i Fondacija Mozzart potpisali su protokol o saradnji kojim je predviđena zajednička realizacija društveno odgovornih aktivnosti u cilju promocije zdravijeg načina života i poboljšanja uslova rada zdravstvenih ustanova širom Srbije. Kompanija Mozzart, koja je nedavno osnovala Fondaciju pod čijim okriljem će ubuduće obavljati svoj humanitarni rad, godinama unazad sarađuje sa najrelevantnijim institucijama u zemlji. Zajedno sa mnogim ministarstvima inicirala je i uspešno realizovala brojne projekte koji su u značajnoj meri doprineli boljitku zajednice, promociji rodne ravnopravnosti i unapređenju uslova u kulturi, obrazovnom i zdravstvenom sistemu, a kroz Fondaciju će se ove aktivnosti još intenzivnije sprovoditi.

“Mozzart je već dugi niz godina podrška zdravstvu i zato znamo da smo izabrali prave partnere. Donacija tri inkubatora porodilištima u zemlji, kao i sistema za transplantaciju kože Klinici za dečju hirurgiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, koje ćemo realizovati u saradnji sa Fondacijom Mozzart, pravi su primeri dobre prakse društveno odgovornog rada koju bi sve kompanije trebalo da slede. Trudićemo se da što više zdravstvenih ustanova u Srbiji dobije potrebnu opremu i aparate, kao i da zdravlje svih naših ljudi bude i ostane apsolutni prioritet” izjavila je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

Protokol o saradnji ispred Fondacije Mozzart potpisao je upravitelj Borjan Popović.

„Veliko nam je zadovoljstvo što potpisivanjem Protokola nastavljamo, ali i podižemo na viši nivo sjajnu saradnju koju imamo sa Ministarstvom zdravlja. U planu je realizacija velikih zajedničkih projekata koji će doprineti još boljem funkcionisanju našeg zdravstvenog sistema i poboljšanju uslova u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Raduje nas što je Protokol sa Ministarstvom zdravlja jedan od prvih zvaničnih dokumenata koji potpisujemo kao Fondacija Mozzart i što nas je nova ministarka zdravlja prepoznala kao pouzdane partnere, čime nastavljamo dugogodišnju tradiciju društvene odgovornosti po kojoj je kompanija Mozzart poznata“ istakao je Popović.

Osim planiranih donacija medicinske opreme zdravstvenim ustanovama širom Srbije, Fondacija Mozzart nastavlja i tradicionalnu humanitarnu akciju sa CEBEF-om u okviru koje će i ove godine za svaku kupljenu kartu na FEST-u donirati određeni iznos za opremanje dečjih klinika u Beogradu.