Stop nasilju nad ženama

Kompanija Mozzart već duže vreme sprovodi kampanju “Stop nasilju nad ženama”. Krajem 2019. godine potpisala je  Protokol o saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost o zajedničkoj akciji. I tokom najtežih dana borbe protiv COVID-19, vodila je računa da se glas preko 600 sportista koji izgovaraju ovaj slogan daleko čuje. Brojni timovi uključili su se u akciju, koja je ujedinila i večite rivale Crvenu zvezdu i Partizan, a nedavno su i fudbaleri Srbije izašli na trening u prepoznatljivim belim majicama sa jasnom porukom. Sa razglasa sportskih borilišta širom zemlje mogli su da se čuju poražavajući podaci o porodičnom nasilju, a upućen je apel svima da prijave nasilje.

Jedan od prvih promotera ove akcije bio je golman crveno-belih Milan Borjan. Čuvar mreže Zvezde, kao i trener Dejan Stanković dva puta su zajedno sa Mozzartom posetili Sigurnu kuću za 8. mart i dali podršku žrtvama nasilja

„Nije samo 8. mart dan žena – stop nasilju nad ženama“ je akcija organizovana sa portalom danas.rs. Svakodnevno su se na društvenim mrežama  objavljivali podaci o ekonomskom, fizičkom i psihičkom nasilju nad ženama i apelovano je na sve da nasilje prijave. Ilustracije za objave je radila Jelena Jaćimović Jachim, istaknuta borkinja za prava žena, a podatke je davala je organizacija Autonomni ženski centar, jedna od najznačajnih organizacija u Srbiji koja radi sa žrtvama nasilja i koja se bavi pitanjem rodne ravnopravnosti.