Pogled srcem za buduće decenije dobročinstva

Pogled srcem za buduće decenije dobročinstva

Osnivanje fondacije kruna je društveno odgovornog rada svake kompanije, a ovakva potvrda stiže i od kompanije Mozzart koja će svoje dobročinstvo ubuduće obavljati pod okriljem Fondacije Mozzart. Od samog osnivanja 2001. godine, društvena odgovornost je duboko utkana u svaki segment Mozzartovog poslovanja, uz stalno usmeravanje pomoći ka obrazovanju, ekologiji, kulturi, zdravstvu, sportu, rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena... Upravo ova posvećenost CSR poslovanju prirodno je stvorila potrebu da se ode korak dalje i osnuje Fondacija, koja će omogućiti još širi spektar društveno odgovornih akcija, pod sloganom „Naš pogled srcem“.

Osim predstavnika kompanije Mozzart, članovi Upravnog odbora novoformirane Fondacije su i istaknute ličnosti iz različitih društvennih oblasti koji će svojim bogatim profesionalnim iskustvom i autoritetom doprineti širenju dobročinstva u našoj zemlji. Dvostruki MVP Evrolige košarkaš Vasilije Micić, najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić, proslavljeni glumci domaće pozorišne i filmske scene Nebojša Dugalić i Miodrag Radonjić, čuveni Nele Karajlić, načelnik Klinike za neurohirurgiju u Kliničkom centru Srbije prof. dr Miloš Joković i Ljubomir Kustudić počasni predsednik i jedan od osnivača MENSA Srbije rado su se odazvali pozivu da postanu članovi i svojevrsni ambasadori Fondacije Mozzart.

„Neobično je značajno da je kompanija poput Mozzarta odlučila da se bavi humanitarnim radom i na ovaj način. To će ne samo pomoći onima kojima je pomoć neophodna nego će i podići našu svijest o međusobnoj solidarnosti. Čast mi je da sam dio tog tima“ rekao je Nele Karajlić.

Osim na košarkaškom terenu Vasa Micić svoje veliko srce pokazaće i radom u Fondaciji Mozzart.

 “Veoma sam srećan što sam deo priče o Mozzart Fondaciji i što ću imati priliku da doprinesem pozitivnom ishodu i u najvažnijim utakmicama van terena. Kompanija Mozzart već dugo organizuje sjajne akcije, a prošle godine sam imao tu čast da košarkaški teren koji su otvorili u mom rodnom Kraljevu ponese moje ime. Radujem se svim projektima koje ćemo zajedno realizovati” istakao je košarkaš Vasilije Micić.

Uz Mozzartovu asistenciju pomoć je do sada stigla na adrese brojnih pojedinaca, zdravstvenih i kulturnih ustanova, humanitarnih organizacija i udruženja, sportskih kolektiva... Organizovane su brojne humanitarne utakmice i turniri, podržane manifestacije od kulturnog značaja, ideje startap timova lansirane su u univerzum, brojne preduzetnice su realizovale svoje biznis planove, različiti delovi Srbije dobili su terene na kojima će stasavati budući košarkaški asovi, brojni amaterski klubovi zablistali su u novim dresovima... U istom ritmu nastaviće i Fondacija Mozzart, a jedan od prvih projekata biće potpisivanje Protokola o saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije.