Fondacija Mozzart donirala sistem za transplantaciju kože Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije

Fondacija Mozzart donirala sistem za transplantaciju kože Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije

Fondacija Mozzart, u okviru velike akcije pomoći zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje, donirala je sistem za transplantaciju kože Klinici za dečiju hirurgiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“. Jedinstveni aparat, kakav do sada nije postojao u našoj zemlji, omogućiće lekarima ustanove koja zbrinjava više stotina dece iz celog regiona sa teškim opekotinama, ranama i defektima kože da lakše i efikasnije obavljaju svoj posao.

„Fondacija Mozzart nije u Institutu od danas ili od juče, mi sarađujemo dugi nizi godina na obostrano zadovoljstvo. Ovakve donacije koje daje Fondacija Mozzart su primer koji i drugi treba da slede kako bi nam svima bilo bolje. Radost je, kažu, u davanju a ne u primanju, tako da predstavnici Fondacije Mozzart treba da budu iskreno zadovoljni i srećni jer su usrećili veliki broj dece. Ovo je vredan aparat i jedna od najvećih kompanijskih donacija Institutu“ istakao je doc. dr Radoje Simić, direktor Inistituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Jedinstveni sistem za transplantaciju omogućava potpuno bezbolno uklanjanje delova kože koji se koriste da pokriju površine oštećene opekotinama, povredama ili hirurškim odstranjivanjem obolelog tkiva. Koristiće se na Odeljenju za plastičnu hirurgiju u lečenju opekotina kod mališana, pogotovo kod onih sa teškim povredama koje pokrivaju desetine procenata tela.

„Pohvale zaslužuju zaposleni na Institutu za majku i dete, a naš način da im kažemo hvala upravo je ovakvim donacijama i činjenicom da smo uvek tu da pomognemo i unapredimo njihov rad tamo gde oni kažu da je potrebno. Upravo je sa Instituta stigla molba za ovaj aparat i Fondacija Mozzart se potrudila da on stigne u prave ruke“ istakao je Marko Nikolovski iz Mozzarta, kojem je direktor Instituta doc.dr Radoje Simić uručio plaketu u znak zahvalnosti za veliki doprinos i izuzetno angažovanje u opremanju ove ustanove potrebnim medicinskim aparatima.

Ministarstvo zdravlja i Fondacija Mozzart potpisali su protokol o saradnji kojim je predviđena zajednička realizacija društveno odgovornih aktivnosti u cilju poboljšanja uslova rada zdravstvenih ustanova širom Srbije. Velika akcija započeta je donacijom računarske opreme Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac i medicinske opreme za Odeljenje za neonatologiju Opšte bolnice u Subotici. U planu su I donacije tri inkubatora porodilištima u zemlji, sanitetskog vozila Službi za hitnu medicinsku pomoć u Knjaževcu, stolice za stereotaksičnu biopsiju Centru za radiologiju Kliničkog centra u Nišu, dok će računarska oprema stići na adrese brojnih domova zdravlja širom naše zemlje.