Mozzart dijabetes kup ponovo u Kragujevcu

Mozzart dijabetes kup ponovo u Kragujevcu

Osim timskog duha i želje za uspehom koji su uvek prisutni na terenu, zdravlje svakog igrača bilo da dolazi iz redova profesionalnih ili rekreativnih timova, najvažniji je deo svake utakmice u kojoj učestvuju. Najbolja potvrda za to dolazi od entuzijasta iz kragujevačkog fudbalskog kluba Vašarište koji se trude da radost fudbala, bez obzira na zdravstvene probleme, svakodnevno približavaju deci i odraslima. Udruženim snagama FK Vašarište, Društvo za borbu protiv dijabetesa, Institut za javno zdravlje Kragujevac i Fondacija Mozzart organizovali su drugo po redu zdravstveno-rekreativno takmičenje "Mozzart dijabetes kup".

Mozzart Sport on Instagram: “Osim timskog duha i želje za uspehom koji su uvek prisutni na terenu, zdravlje svakog igrača bilo da dolazi iz redova profesionalnih ili…”

Manifestacija, koja polako prerasta u tradicionalnu, okupila je u Kragujevcu veliki broj takmičara tokom dva dana trajanja programa. I ove godine, uz saradnju sa kragujevačakim zdravstvenim institucijama, svim učesnicima bilo je omogućeno da provere određene zdravstvene parametre.

“Mi treneri i svi koji smo uključeni u rad kluba želeli smo da damo primer, da pored toga što dobro trčimo i sprovodimo sportsku edukaciju najmlađih, istovremeno vodimo računa o svom zdravlju, a to činimo kroz preventivne preglede i kontrolom određenih parametara. Fondacija Mozzart je još jednom stala uz nas i prepoznala da je ono što radimo ipak nešto drugačije u odnosu na ostale takmičarske turnire, jer mi se trudimo pre svega da budemo u službi zdravlja i promociji fizičkih aktivnosti” istakao je Borko Marinković iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti Kragujevca.

Iako je turnir na kojem je učestvovalo 15 ekipa imao takmičarski karakter, prvenstveni cilj svih onih koji su se odazvali bilo je druženje i promocija zdravog načina života kroz sport i bavljenje fizičkom aktivnošću.

“Fondacija Mozzart prijatelj je svakog događaja koji ima ovakav karakter jer kada se spoje sport, edukacija, medicina i pomoć onima kojima je to potrebno mi smo uvek tu. Entuzijazam koji ispoljavaju ljudi iz Fudbalskog kluba Vašarište i kragujevačkih zdravstvenih institucija koji hoće da pomognu celokupnoj populaciji, nama su dovoljni da kao Fondacija budemo deo tog okruženja” napomenuo je Marko Nikolovski iz Fondacije Mozzart.

Pobedu u finalu ostvarila je ekipa roditelja mališana iz FK Vašarište, boljim izvođenjem penala u susretu sa ekipom Unior Komponents. Pehare i zahvalnice uručila je Neda Vidaković, predstavnik Fondacije Mozzart.