Fondacija Mozzart za decu iz Miloševca

Fondacija Mozzart za decu iz Miloševca

Poklone deci uručila ministarka za brogu o porodici i demografiju Darija Kisic i predatavnici Fondacije Mozzart

Uskršnji praznici su najlepše vreme za darivanje, a Fondacija Mozzart se potrudila da pokloni stignu na adresu Doma za porodični smeštaj i usvojenje u Miloševcu. Centar nadomak Velike Plane obezbeđuje toplinu porodičnog doma za oko 200 mališana iz svih krajeva Srbije koji su uskršnje paketiće dobili od Fondacije Mozzart i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

“Znamo da je porodično okruženje najbolje moguće. Nažalost, za onu decu koja nemaju priliku da rastu u svojim biološkim porodicama upravo su hraniteljske porodice najbolje mesto da osete porodično okruženje, ljubav, pažnju i toplinu. Zahvalila bih se našim prijateljima iz Fondacije Mozzart koji su uvek uz nas da zajedno obradujemo mališane tokom svih praznika” navela je prof. dr Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

Centar za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac je od svog osnovanja 1931. Godine, kao prva Dečja kolonija, obezbedio porodični smeštaj u seoskim domovima za više od 6.500 dece, pružajući im brigu, zaštitu i sigurnu bazu za dalji razvoj u budućnosti.

„Dečji osmesi su naš najvredniji poklon i zato se trudimo da ih obradujemo za svaki praznik. Naša tradicija darivanja započeta je za novogodišnje i božićne praznike, a nastavljena sada tokom uskršnjih i trudićemo da se uvek pomognemo koliko možemo i ulepšamo odrastanje deci i mimo praznika. Zahvaljujemo se Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju koje nam je verna podrška u ovakvim akcijama“ istakao je Borjan Popović upravitelj Fondacije Mozzart.

Zahvaljujući radu Centra za porodični smeštaj, žitelji Miloševca postali su poznati po humanosti i ljubavi za decu kojoj je upravo ljubav najpotrebnija. Trenutno ova ustanova obezbeđuje toplinu porodičnog doma za 198 mališana u okviru 124 hraniteljske porodice koje su prošle posebnu edukaciju za svoj rad, a stručni radnici Centra im obezbeđuju stalnu stručnu podršku.

Fondacija Mozzart trudi se da mališanima ulepša svaki praznik pa je tako, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, poklonila novogodišnje paketiće deci iz hraniteljskih porodica iz Beograda, Šapca, Loznice i Valjeva.