Napadač crveno-belih 100.000 dinara usmerio za “dete leptira”

Napadač crveno-belih 100.000 dinara usmerio za “dete leptira”

Fudbalsko umeće Osmana Bukarija do sada mu je donelo već dva priznanja za najboljeg igrača 22. i 31. kola Mozzart Bet Superlige, a krilnom napadaču Crvene zvezde sada je zasluženo pripala i titula igrača meseca aprila domaćeg šampionata.

Nagradu u iznosu od 100.000 dinara ofanzivac crveno-belih usmerio je za lečenje male Ane Vukadinović koja je rođena sa retkim oboljenjem zbog kojeg je koža toliko osetljiva da i pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja pa se deca sa ovim stanjem nazivaju “deca leptiri”. Ani se u martu 2021. godine stanje pogoršalo pa sada ima potrebu za još učestalijim previjanjima i sredstva su joj potrebna za lečenje, rehabilitaciju, medicinski potrošni materijal, lekove, suplemente, vitamine i antibiotske masti.

"Do sada sam dva puta proglašen igračem kola i veoma me je obradovala vest da sam dobio i priznanje za igrača meseca. Posebno mi je drago što sam svojom igrom “zaradio” nagradu društveno odgovorne kompanije Mozzart koja nam omogućava da dobre partije na travi pretvorimo u humanost van terena" istakao je Bukari.

Nagradu Osmanu Bukariju za najboljeg igrača meseca aprila Mozzart Bet Superlige uručili su predstavnici kompanije Mozzart koja nastavlja da nagrađuje i najbolje igrače svakog kola sa po 50.000 dinara koje fudbaleri takođe prosleđuju u humanitarne svrhe.