Prvotimac crveno-belih uzastopno proglašen za najboljeg igrača kola Mozzart Bet Superlige

Prvotimac crveno-belih uzastopno proglašen za najboljeg igrača kola Mozzart Bet Superlige

Mozzart Bet Superliga stigla je do 29. kola a Aleksandr Katai prvotimac crveno-belih prvi je uspeo da se dva kola uzastopno upiše na listu najboljih igrača kola. Osim fudbalskih majstorija koje potvrđuje na terenu, van njega u saradnji sa kompanijom Mozzart demonstrira humanost. Prošle nedelje je 50.000 dinara uplatio za lečenje male Anastasije Spasić iz Vlasotinca, dok je ove nedelje nagradu kompaije Mozzart prosledio za lečenje malog Veljka Stojkovića.

Veljkove prve tegobe kreću od trećeg meseca života kada se javljaju problemi u ishrani i spavanju. Na magnetnoj rezonanci utvrđeno je da ima atrofiju mozga kao posledicu retkog neurodegenerativnog poremećaja izazvanog genetskom mutacijom. Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

„Moraću da otvorim humanitarni fond zajedno sa Mozzartom. Dobro nam ide doniranje novca. Drago mi je da sam još jednom zaslužio ovu nagradu i da mogu još nekome da pomognem. Blizu smo i titule igrač meseca pa će i to biti prilika da usmerim sredstva ka nekom detetu. Hvala i kompaniji Mozzart što daje jednu novu dimenziju za dobre igre svakog od igrača u Mozzart Bet Superligi“ istakao je Aleksandar Katai.

Plaketu i ček koji je Katai prosledio za lečenje malоg Veljka uručena je pre početka utakmice Crvene zvezde sa Radničkim iz Kragujevca. Kompanija Mozzart osim najboljeg igrača kola nagrađuje i igrače meseca nagradom od 100.000 dinara koje igrači prosleđuju u humanitarne svrhe.