Golgeter crveno-belih novac usmerio za lečenje svog Nišlije

Golgeter crveno-belih novac usmerio za lečenje svog Nišlije

U prvom poluvremenu Mozzart Bet Superlige poneo je epitet i igrača kola i igrača meseca, a u istom ritmu nastavio je i u prolećnom delu domaćeg šampionata. Centrafor crveno-belih Aleksandar Pešić proglašen je za najboljeg igrača 25. kola Mozzart Bet Superlige. Rođeni Nišlija, osim epiteta najboljeg u kolu, hrabro grabi i ka vrhu liste strelaca sa deset pogodaka u šampionatu.

Osim sjajno prikazanih partija, još jednom je pokazao da humanost nema cenu. Nagradu kompanije Mozzart u iznosu od 50.000 dinara ponovo je usmerio za lečenje Nišlije Marka Stankovića koji vodi bitku za očuvanje vida, a za čije lečenje je Pešić donirao i nagrade koje je dobio kao najbolji igač kola i meseca prošle godine.

Marko je sredinom 2021. godine osetio gubitak vida na levom oku nakon čega je primljen u Univerzitetski klinički centar u Nišu gde su rađene detaljne analize. Jedini lek koji bi eventualno zaustavio dalji gubitak vida nije na listi lekova zdravstvenog fonda, što Marku otežava dalje lečenje.

"Kada je stigla vest da sam proglašen za igrača kola nije bilo dileme kome ide novac. Marko Stanković je moj drug iz Niša, kao i moj saradnik, te mi je još draže što mogu ponovo da mu pomognem. Hvala kompaniji Mozzart na takvoj šansi i verujem da će prosleđena sredstva moći da pomognu za Markovo lečenje i oporavak. Nastavljamo u istom ritmu da postignutim golovima sa Mozzartom delujemo na polju humanosti" istakao je Pešić.

Kompanija Mozzart osim igrača kola, iznosom od 100.000 dinara nagrađuje i igrače meseca koji novac po svom izboru prosleđuju u humanitarne svrhe.