Kapiten Partizana nagradu donirao malom Muhamedu

Kapiten Partizana nagradu donirao malom Muhamedu

Da se najbolji uvek pojave kada je kritično potvrdio je bek crno-belih Slobodan Urošević koji je Partizan doveo do pobede u utakmici protiv TSC-a i ujedno zaslužno proglašen za igrača 18. kola Mozzart Bet Superlige. Kao i sve ostale laureate kompanija Mozzart nagradila ga je sa 50.000 dinara koje je namenio za lečenje malog Muhameda Badića koji je rođen 2020. godine u tridesetoj nedelji blizanačke trudnoće.

Prva dva meseca je proveo u inkubatoru. U trećoj godini je počeo da izgovara prve reči, a 2017. godine je ostvario ogroman napredak zahvaljujući terapijama u IST-u (Intensive Suit Therapy) u Beogradu i nakon pet godina napravio je prve korake. Kako bi nastavio da napreduje neophodno je da redovno odlazi na metaboličke terapije, fizikalne tretmane i rehabilitacije, kao i na logopedske tretmane.

„Drago mi je da sam izabran za igrača kola i pozivam sve na više ljudskosti i topline, a manje gneva i nesloge. O svojoj igri nemam šta da kažem a da nisam rekao posle utakmice u Bačkoj Topoli, osim da mi je puno srce! Toliko nam je značila ta pobeda za dalji nastavak sezone, jer ostajemo u trci za titulu. Nama se ništa ne prašta i najmanji kiks je katastrofa po tim, ali smo mi pokazali kakav timski duh vlada u svlačionici i, baš kao što je šef Petrić rekao, ne damo da nam to iko uzme” istakao je Urošević.

“ Želimo da mirno privedemo kraju ostale utakmice i odemo na zasluženi odmor. Tim utakmicama prilazimo itekako ozbiljno, jer imamo povređene igrače i automatski smo desetkovani u timu. Ipak, glad za pobedom je tolika da svaki igrač koji je na terenu izgara za grb Partizana“ zaključio je bek crno-belih.

Plaketu i ček koji je Urošević prosledio u humanitarne svrhe ispred kompanije uručila je Marija Panić, predstavnik kompanije Mozzart.