Aleksandar Pešić još jednom za Marka Stankovića

Aleksandar Pešić još jednom za Marka Stankovića

Epitet najboljeg zasluženo je poneo u 16. kolu Mozzart Bet Superlige, a samo nedelju dana kasnije na adresu centrafora crveno-belih Aleksandra Pešića stiglo je i priznanje  za najboljeg igrača meseca. Rođeni Nišlija ne samo da je golgeterski proradio, već je direktno zaslužan za osvojene bodove ekipe Miloša Milojevića u poslednjih nekoliko kola domaćeg šampionata. Osim sjajnog fudbalskog niza, asistencije je nastavio i na polju humanosti.

Nagradu kompanije Mozzart u iznosu od 100.000 dinara uplatio je za lečenje Nišlije Marka Stankovića koji vodi bitku za očuvanje vida, a za čije lečenje je Pešić donirao i nagradu od 50.000 dinara koje je dobio kao najbolji igač kola. Marko je sredinom 2021. godine osetio gubitak vida na levom oku nakon čega je primljen u Univerzitetski klinički centar u Nišu gde su rađene detaljne analize. Jedini lek koji bi eventualno zaustavio dalji gubitak vida nije na listi lekova zdravstvenog fonda, što Marku otežava dalje lečenje.

"Marko Stanković je moj drug iz Niša, kao i moj saradnik, te mi je još draže što mogu da mu pomognem. Posle 50.000 dinara kao igrač kola, sada mogu da mu pomognem i sa 100.000 dinara kao igrač meseca. Hvala kompaniji Mozzart na takvoj šansi i verujem da će prosleđena sredstva moći da pomognu za Markovo lečenje i oporavak. Nastavljamo u istom ritmu, ja ću da nastavim da tresem mreže i zajedno sa Mozzartom da delujemo na polju humanosti" istakao je Pešić.

Plaketu i ček koji je centrafor crveno-belih prosledio za lečenje svog Nišlije uručila je Jelena Zrnzević, predstavnik kompanije Mozzart.

“Najboljeg igrača meseca nagrađujemo četvrti put, ovo je samo početak tradicije koja će biti nastavljena do kraja Mozzart Bet Superlige koja po prvi put ima i humanitarni karakter. Zahvaljujući kompaniji Mozzart pomoć je do sada stigla onima kojima je najpotrebnija, a tradicija će biti nastavljena i u narednim kolima domaćeg šampionata.” istakla je Jelena Zrnzević, menadžer za donacije i sponzorstva kompanije Mozzart.