Startap Goocha spaja brendove i influensere

Startap Goocha spaja brendove i influensere

Mladi inovatori se u Mozzartovom programu Univerzum“ bore za nagradu od 20.000 evra

 

Influenser marketing preuzeo je primat nad tradicionalnim sredstvima oglašavanja pa se sada više veruje preporukama uticajnih osoba na društvenim mrežama nego sloganima na bilbordima i stranicama magazina. Da bi ovaj vid marketinga bio efikasan, najvažnije korak jeste izabrati prave influensere. Imajući u vidu ekspanziju ovog modernog digitalnog zanimanja, brendovima je sve teže da pronađu adekvatne ambasadore čije će im objave doneti više pratilaca i profita.

Mladi tim koji stoji iza startapa Goocha prepoznao je problem i ponudio rešenje – aplikaciju za povezivanje brendova sa influenserima koji su najadekvatniji za njihovu ciljnu grupu. Ideja za ovu inovativnu platformu jedna je od sedam izabranih koja se dalje razvija u okviru startap programa „Univerzum“, u organizaciji kompanije Mozzart i ICT hub-a.

„Radionice u okviru „Univerzuma“ su nam izuzetno pomogle, posebno u definisanju naših paketa usluga i privlačenju prvih korisnika. Od početka programa, uspeli smo da značajno napredujemo u razvoju naše aplikacije za povezivanje brendova i influensera“, ističe Strahinja Modić iz Goocha tima.

Kao najvažniju podršku, pored primarnog mentora koji im je na raspolaganju tokom celog programa, Strahinja i njegov tim izdvajaju domenski konsalting. Imali su priliku da razgovaraju sa šest različitih eksperata u trajanju od po 60 minuta, što im je bilo dovoljno da pronađu rešenja za probleme sa kojima su se suočavali.

„Iskustvo rada sa našim mentorom Lukom Prišunjak bilo je jako prijatno i mnogo toga smo naučili. Luka je bio izuzetno predan, pružao nam je mnogo korisnih saveta i pomogao nam u rešavanju brojnih izazova sa kojima smo se susretali tokom prethodna dva meseca. Cenimo to što nam je omogućio da sami donosimo odluke uz njegove savete“, dodaje Strahinja.

Goocha tim se punom parom priprema za Demo Day koji je zakazan za oktobar. Očekuju da će na završnom događaju programa „Univerzum“ naučiti mnogo korisnih stvari i povezati se sa potencijalnim investitorima i partnerima. Najviše od svega, raduju se druženju sa drugim timovima i razmeni iskustava.

20.000 evra za pobednika "Univerzuma"

Organizatori, timovi i mentori uveliko se pripremaju za veliko finale „Univerzuma“ – Demo Day koji će se održati u oktobru. U susret tom značajnom danu, kompanija Mozzart i ICT hub organizovali su „Speed Dating“ za timove i mentore na ovom programu. Događaj su otvorili predstavnici startapa IdeaBuddy i ClickSaver koji su svoja bogata znanja i iskustva nesebično podelili sa prisutnima, a odmah zatim počeo je „Speed Dating“. Za stolovima mentora smenjivali su se učesnici programa, a svaki „sastanak“ trajao je deset minuta – malo vremena, ali sasvim dovoljno da mentori i timovi „kliknu“ i pokrenu sjajne ideje.

Utisci sa ovog događaja su sjajni, a očekivanja za Demo Day još veća. Na završnom događaju ovogodišnjeg „Univerzuma“ svoje projekte će, osim startapa Goocha, predstaviti i Match IT, Quantum Workflow, iCheckout, Agro budžet sistem, Goocha, SignAvatar i Veerny. Timovi će imati priliku da se izbore za investicije, a pobednika očekuje i novčana nagrada u iznosu od 20.000 evra.