Mozzartov tim uz startapove – Održano predavanje Arsena Lončara na Univerzumu

Mozzartov tim uz startapove – Održano predavanje Arsena Lončara na Univerzumu

“Za startapove svako tržište je novo, čak i domaće, jer tek izlaze na njega. Zato je bitno da se dobro pripreme i da budu spremni na sve što ih čeka”, objasnio je na početku predavanja u okviru projekta Univerzum  Global Development Manager iz Mozzarta Arsen Lončar.

On je predstavnicima osam inovativnih timova objasnio šta sve treba da urade kako bi svoje poslovanje osigurali i dobili najbolje moguće rezultate.  

“Pokušao sam da ukažem na važnost analize atraktivnosti budućeg proizvoda pre samog ulaska u implementaciju. Detaljna analiza i gledanje šire slike su veoma bitni faktori koji treba unapred da odrede put i pravac kretanja. Preskakanje ovog koraka može da bude veoma štetno ukoliko se ispostavi da nisu sagledani svi aspekti kao što su pregled investicionog okvira, analiza tržišta i konkurencije, pregled rizika i SWOT analiza, a tek nakon ovog treba da se uđe u kreiranje poslovnog plana sa listom neophodnih aktivnosti”, rekao je Lončar.

On je zaključio da projekat Univerzum, koji zajedno organizuju kompanija Mozzart i Univerzitet u Beogradu, treba da bude vetar u leđa mladim ljudima da shvate sve prednosti i izazove, te da se odvaže na dalje korake u pravcu podizanja sopstvenih kompanija koje će jednog dana, baš kao i Mozzart, biti prepoznate i uspešne. 

Podsetimo, proizvodnja ekoloških materijala, prenosiva laboratorija, super aplikacija za plaćanje, platforme za osobe sa invaliditetom, za privatne časove, program za kućne ljubimce, sportiste i rekreativce, inovativni server… To su startapovi koji su deo prvog Univerzum programa, a njihova imena su SOMA BioWorks, Perun lab, Klik Cash, Inclusio, EasyPass, SportUp5, Pet Travel Advisor Solutions i VALLTERA Technologies.

Predstavnici ovih inovativnih kompanija već su ostvarili mnoge uspehe i saradnje, neki od njih su bili na Expo Dubai, neki tek treba da idu, a neki su dobili poziv iz Amerike. Oni kao glavni benefit Univerzuma navode mentorski program.

Na razvoju svojih ideja osam timova rade iz centra Beograda, jer su im organizatori omogućili I korišćenje coworking prostora na Terazijama. Sa njima će raditi više od 50 domaćih i stranih stručnjaka, a među njima je i ceo jedan Mozzartov tim stručnjaka – direktor poslovnih procesa Goran Vučetić, menadžer za upravljanje portfolijom projekata Nikola Perić, menadžer za segmentaciju igrača Mihailo Erac, kao i šef kabineta predsednika kompanije Aleksandar Ilić.