Match IT za "mečovanje" poslodavaca i programera

Match IT za "mečovanje" poslodavaca i programera

Učesnici Mozzartovog programa „Univerzumspremni za finale i borbu za nagradu od 20.000 evra

 

Kada je IT industrija u pitanju, tržište rada veoma je dinamično. U moru oglasa za posao, čiji broj raste iz dana u dan, poslodavcima i kandidatima nije lako da se „mečuju“. Kako bi olakšali proces zapošljavanja u jednoj od najbrže rastućih industrija, mladi programeri i HR stručnjaci došli su na ideju o Match IT aplikaciji. Senior programeri Marko Lukić i Igor Čvorović, sa jedne strane, i IT regruteri David Antonijević i Jovan Jovanović sa druge, udružili su znanja i iskustva iz svojih domena, a zatim ih multiplikovali entuzijazmom i stručnošću marketara, dizajnera i drugih eksperata koji su se pridružili timu.

Na ideju da kreiraju „Tinder za zapošljavanje” u IT industriji došli su tragajući za rešenjem problema sa kojima su se oni sami susretali u svakodnevnom poslu. Kreirali su platformu sa AI algoritmom koji na osnovu popunjenih parametara spaja profile kandidata i kompanija, a u slučaju uzajamnog odabira, pruža im mogućnost za dalju komunikaciju putem Chat opcije. Marko i Igor su razvoju pristupili iz ugla korisnika – kandidata Match IT aplikacije, dok su David i Jovan pružili uvide sa strane korisnika – kompanija. Inovativna ideja i sjajna energija lansirali su ih direktno u „Univerzum“ – program podrške startap zajednici koji kompanija Mozzart uspešno realizuje već drugu godinu zaredom, ovoga puta uz podršku ICT hub-a.

„Do sada smo u sklopu programa ‘Univerzum’ imali priliku da učestvujemo u nizu kvalitetnih edukacija, a posebno su se istakle one koje su nam pružile dragocen uvid i znanje u različite aspekte vezane za strategiju lansiranja proizvoda na tržište. Kroz ove radionice smo naučili kako da pravilno izgradimo efikasnu marketinšku strategiju, adekvatno kreiramo ponudu i planiramo lansiranje aplikacije na način koji će generisati maksimalan uticaj”, ističe David iz Match IT tima i dodaje da su od početka programa postigli značajan napredak u razvoju funkcionalnosti aplikacije, kao i u istraživanju tržišta.

David navodi da direktna interakcija sa iskusnim mentorima iz različitih oblasti za njih predstavlja najveću vrednost Mozzartovog startap programa. Kaže da su im ti saveti i povratne informacije omogućili da razmišljaju iz različitih uglova i precizno usmere svoje napore.

„Rad sa mentorima je bio izuzetno koristan i inspirativan. Posebno bismo istakli njihovu posvećenost i stručnost u različitim oblastima, jer nam je to omogućilo da dobijemo dublji uvid u izazove sa kojima se suočavamo i da identifikujemo efikasne strategije za njihovo prevazilaženje. Mentori poseduju duboko razumevanje izazova sa kojima se startapi susreću prilikom lansiranja proizvoda i bili su u mogućnosti da nam pruže konkretne savete za njihovo prevazilaženje”.

Očekivanja Match IT tima za Demo Day u oktobru su visoka. Smatraju da će to biti odlična prilika da pokažu rezultate dosadašnjeg rada, ne samo investitorima i partnerima, već i široj javnosti. Cilj im je da prezentuju svoju aplikaciju u najboljem svetlu, istaknu sve njene prednosti i potencijal za skaliranje, kao i da privuku pažnju potencijalnih investitora za dalje finansiranje i partnerstva. Jednoglasni su u poruci: „Verujemo da se na nas isplati kladiti“.

"Speed dating" za za timove i mentore programa "Univerzum"

U susret velikom finalu „Univerzuma“, kompanija Mozzart i ICT hub organizovali su „Speed Dating“ za timove i mentore na ovom programu. Događaj su otvorili predstavnici startapa IdeaBuddy i ClickSaver koji su svoja bogata znanja i iskustva nesebično podelili sa prisutnima, a odmah zatim počeo je „Speed Dating“. Za stolovima mentora smenjivali su se učesnici programa, a svaki „sastanak“ trajao je deset minuta – malo vremena, ali sasvim dovoljno da mentori i timovi „kliknu“ i pokrenu sjajne ideje.

Utisci sa ovog događaja su sjajni, a sada se svi polako pripremaju za finale programa „Univerzum“ i Demo Day na kojem će svoje projekte, osim startapa Match IT, prezentovati i Quantum Workflow, iCheckout, Agro budžet sistem, Goocha, SignAvatar i Veerny.