Pola miliona ubačeno za URDOUR

Pola miliona ubačeno za URDOUR

UBACI ZA URDOUR! poruka je Fondacije Mozzart koja je privukla veliku pažnju brojnih posetilaca na nedavno održanom Lovefestu u Vrnjačkoj Banji. Za svaku flašicu i limenku ubačenu u specijalni reciklomat tokom festivalskih dana Fondacija Mozzart donirala je novčana sredstva, a prikupljen iznos od pola miliona dinara upućen je na adresu Udruženja roditelja dece ometene u razvoju (URDOUR).

Ekologija i briga o životnoj sredini na listi su pripriteta Fondacije Mozzart koja je od početka godine podržala brojne ekološke akcije. Zajedničkim snagama sa udruženjem Jastreb iz Priboja očišćeno je Potpećko jezero koje je bilo plutajuća deponija. Otvorena je i prva EKO teretana na Zlatiboru izrađena od potpuno ekoloških materijala izvučenog iz reke. Uspešno je završeno i nagradno takmičenje Struju štedi da humanost više vredi, organizovanog uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, iz čijeg humanitarnog fonda će biti finansirano postavljanje solarne mini elektrane u srednjoj školi u Valjevu.

„Ekologija je izuzetno važna oblast našeg društva i trudimo se kao Fondacija da se što aktivnije uključimo u borbu za zdravije okruženje, ujedno podstičući i naše zaposlene ali i sve građanje da daju svoj lični doprinos. Upravo je to bio jedan od ciljeva uspešno završenog takmičenja Struju štedi da humanost više vredi kojim smo stimulisali građane da nastave sa štednjom električne energije. Kroz podršku Lovefestu želeli smo da podignemo svest kod mlađe populacije o značaju reciklaže a ujedno i da pomognemo udruženju URDOUR” rekao je Borjan Popović upravitelj Fondacije Mozzart.

Fondacija Mozzart nastavlja sa velikim ekološkim akcijama a već krajem ovog meseca nova EKO teretana biće otvorena u Sokobanji. Cilj projekta koji Fondacija Mozzart sprovodi u saradnji sa „EKO teretanama“ je da se svim ljubiteljima rekreacije u prirodi, bez obzira na godine i fizičku spremnost, omogući da vežbaju na svežem vazduhu. Teretana je predviđena za fudbalske, košarkaške i druge ekipe koje nemaju uslove za rad, a ceo tim može da napravi kružni trening i tako vežba napolju u prirodi.