Mozzartova stručna reč daleko se čuje

Mozzartova stručna reč daleko se čuje

Koje kompetencije neko treba da poseduje da bismo ga smatrali stručnim? Iskustvo, znanje, veštine, sposobnosti ili pak još nešto više?

Uspešne kompanije su svesne da posao i radni zadaci moraju da se delegiraju i da nije ni moguće ni efektivno imati jednu osobu za sve. Zato Mozzart i jeste tim koji čine naši uspešni, stručni ljudi. Samim tim naš odgovor bi bio da je stručnost skup znanja, iskustva i sposobnosti, ali i veština da čujemo druge i da oni čuju nas. Nije bitno samo da imamo šta da kažemo, već i da to što govorimo ima neku vrednost, da drugi žele da čuju i nalaze u tome nešto korisno, novo, zanimljivo. Da pronađu u našim rečima, pričama, predavanjima neku svrhu, bilo da nauče nešto novo, da im otvori neke nove perspektive ili ih jednostavno motiviše za lični i profesionalni napredak.

Tokom prethodne godine naše kolege su kao predavači učestvovale na brojnim konferencijama, samitima i forumima iz različitih oblasti poslovanja, što govori o stručnosti Mozzart tima, kao i činjenici

da smo na dobrom putu na kom se stručnost ceni i da ćemo nastaviti njime sa ciljem promocije stručnih kolega i znanja.

Kao što je naša kompanija lider na tržištu, tako je i portal Mozzart Sport najuticajniji sportski portal u zemlji. Dejan Stanković, urednik portala, dve godine zaredom našao se na listi „Najmoćniji u medijima u Srbiji”, koju tradicionalno svake godine objavljuje dnevni list „Blic”. On je istakao da se u redakciji Mozzart Sporta na prvom mestu brine o kvalitetu i da je to jedna od stvari koja ga izdvaja i svrstava ga u najčitanije i najuticajnije sportske portale u zemlji. On smatra da je, nažalost, poslednjih godina trend da se „kliku“ daje prednost nad sadržajem, a to potcenjivanje sopstvene čitalačke publike, što nama u Mozzartu nikako nije cilj. Već smo istakli da je nama od izuzetne važnosti da ono što radimo, pišemo, gradimo ima neku vrednost i svrhu. Dejan naglašava da se trudimo da kvantitet ne ide na uštrb kvaliteta, pa pored ekskluzivnih informacija – a vest je osnova novinarstva – imamo i analitičke tekstove, reportaže, kolumne... Ne zanemaruje se ni stil pisanja, o čemu govori činjenica da su naše kolege novinari u Mozzartu više puta osvojili nagradu Zlatno pero.

Svoja stručna znanja i zapažanja Dejan je podelio na predavanju u okviru panela Sport Management Foruma, u organizaciji FEFA fakulteta. Otvorio je forum temom „Novi mediji i novi izazovi” i u veoma interesantnom izlaganju studenti su imali priliku da čuju koje su to prednosti, a koje mane modernog izveštavanja, sa kakvim preprekama se suočavaju kolege iz njegovog tima i da li će tradicionalni mediji izgubiti trku sa digitalnim platformama. Prema njegovim rečima, internet dobija trku s klasičnim medijima i sve više potiskuje štampu, pa i televiziju, ali donosi i svoje zamke... Tema je veoma zaintrigirala prisutne goste, kako studente, tako i profesore, pa je kolega Dejan podstakao brojna pitanja i dileme i naknada diskusija je potrajala.

Kompanija Mozzart je kroz saradnju i partnerstvo sa organizacijom SUMA (Studentska unija matematičara) podržala i bila deo studentske konferencije „Savremena matematika i primene – AfterMath“. Od samog osnivanja organizacije, Mozzart se istakao kao strateški partner, pa smo i ovaj događaj podržali kao srebrni partner. Konferencija je imala za cilj promociju multidisciplinarnosti i stvaranje jedinstvene prilike za razmenu i implementaciju naučnih dostignuća, upoznavanje studenata sa brojnim mogućnostima tokom i nakon završetka studija, kao i da ih informiše o načinu poslovanja vodećih kompanija na našem tržištu. Za nas je ovo bila još jedna prilika da predstavimo naše stručne ljude, predstavimo neke naše poslovne procese kroz praktične primere bliske mladim matematičarima i možda otkrijemo nešto novo i zanimljivo o kompaniji Mozzart studentima i ostalim učesnicima ove konferencije.

Kolega Radovan Lopušina, koji je nedavno sa pozicije menadžera za analizu i istraživanje korisnika napredovao na poziciju risk menadžera, kroz interaktivno predavanje obratio se mladim matematičkim znalcima. Potrudio da predstavi bar deo mogućnosti primene matematičkih modela industriji igara na sreću. Modelom logističke regresije je prikazao njegovu potencijalnu primenu u predviđanju neaktivnosti igrača, odnosno verovatnoće da će igrač u narednih 12 meseci postati neaktivan. Iako je Radovan zbog ograničenosti vremenom uspeo samo da zagrebe površinu, mnogobrojni studenti i asistenti koji su prisustvovali predavanju pokazali su velika zainteresovanost za temu. Nakon predavanja Radovan je stručno odgovorio na sva pitanja i potpitanja, kako studenata, tako i asistenata matematičkog fakulteta.  Posebno nam je drago što su studenti izdvojili njegovo predavanje kao jedno od najzanimljivijih, a dodatno im se dopalo što je kolega kroz primer u praksi predstavio problematiku koju oni obrađuju na fakultetu. Nas je ipak oduševilo mnogo podignutih ruku, kao i neki izvanredni odgovori i na kompleksnija pitanja koja su se otvorila tokom predavanja. Radovan je sa nama podelio kako se veoma raduje i narednim sličnim događajima gde će ponovo moći da razmeni iskustva i ideje sa studentima i mladim matematičarima.

Vrlo prijatna i verujemo konstruktivna saradnja je nastavljena, pa smo u decembru bili deo još jednog SUMA događaja. Kompanija Mozzart je učestvovala i na sajmu poslova i praksi „Math&Co. - Without innovation we cannot advance”. Kroz direktan kontakt studenti su imali priliku da se upoznaju sa kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti i tako steknu uvid u trenutnu potražnju tržišta, kao i koja su znanja i veštine trenutno najtraženiji. Takođe su dobili mogućnost da se predstave kompanijama kao budući mladi stručnjaci.

U sklopu ovog događaja, učestvovali smo i na panelu na temu „Implementiranje inovacija u kompaniji”. Kolega Arsen Lončar, koji je održao predavanje, prvenstveno je istakao da se kroz rad na projektima stiče velika širina i mogućnost za upoznavanje mnogo novih stvari koje su podloga za uvođenje inovacija i nastavak razvoja, odnosno unapređenja poslovanja. Radeći na pozicijama biznis analitičara, projekt menadžera, a kasnije i projekt portfolio menadžera, imao je priliku da za kratko vreme nauči zaista mnogo o samoj kompaniji, ali i celokupnoj industriji, pa je svakako sjajan sagovornik na temu implementacija inovacija u kompanijama. Na početku panel diskusije kolega Arsen je pokušao da predstavi koliko je izazovan proces realizacije ideje u korporaciji. Potrebno je osmisliti i kreirati sistem koji podržava to mogućnost da svačija ideja može da se čuje, jer ne možemo očekivati da su svi znaju sve delove procesa, da su upoznati sa cost-benefit analizom, studijama slučaja, profitabilnošću ideje i slično.

Zato je bilo bitno i vrlo izazovno osmisliti sistem u kom svako ko da ideju, njegova ideja može da uđe u relaizaciju i bude prepoznata. Tim za inovacije je tu da edukuje zaposlene i da im pruži svu neophodnu pomoć kako bi svačija kvalitetna ideja mogla da se ralizuje. Mozzart tim pored stručnog glasa, svakako želi da neguje inovativni i da se i inovativni glas svih zaposlenih čuje. Nakon što je predstavio mladim matematičarima, a verujemo i budućim inovatorima, naš sistem za inovacije i ideje, poručio im je da neguju takozvane „meke veštine“, socijalne i komunikacione, jer pored znanja one će ih pružiti dodatnu vrednost i biti nešto što može da ih izdvoji. Savetovao ih je i da se zainate globalni trendovima, da oni treba da budu ti novi lideri koji će diktirati trendove, a ne da ih slepo prate. I naravno, nešto što ni mlađi,  a ni stariji ne treba da zaborave, ništa vas ne košta da probate, pa i ako pogrešite, imaćete jedno novo iskustvo na kom ćete mnogo toga naučiti.

Saradnja sa studentima jača iz godine u godinu, a i u Mozzartovom timu su sve brojnije mlade nade, koje su se nakon prakse ili pravo iz studentskih klupa pridružile našoj kompaniji.

U novembru smo bili generalni sponzor projekta Sport Business Day u organizaciji SEFA, studentske organizacije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Studentima smo postavili Case Study, u okviru kog su timovi imali zadatak da kreiraju i razrade marketing kampanju za Svetsko prvenstvo u Kataru. Kolege iz marketinga su im pružile mentorsku podršku, savete i potrudile se da probude kreativnost među učesnicima.

Na završnoj ceremoniji Aleksandar Ilić, šef kabineta kompanije Mozzart, održao je sjajno predavanje na Ekonomskom fakultetu pred prepunim amfiteatrom. Na primerima svetskih i domaćih klubova objasnio je primene poslovnih strategija u sportu, razgovaralo se o marketinškim strategijama i brojnim mogućnostima za razvoj biznisa u sportu.

Tada su proglašeni i pobednici prve studije slučaja. Budući da su svi timovi bili odlični i posvećeni zadatku, nije bilo lako izabrati pobednike. Tim koji se najbolje pokazao je pored lepih nagrada dobio i jednu verovatno najkorisniju – praksu u kompaniji Mozzart.

Drago nam je da su i studenti Ekonomskog fakulteta bili puni pozitivnih komentara, oduševljeni poklonima, a i vrlo zanimljivom temom koja je im je prikazala neke nove perspektive, probudila interesovanja i ideje u pravcu karijernog napredovanja i usavršavanja.

Ova tema nikako ne bi bila potpuna bez pomene kolege Gorana Vučetića, direktora Direkcije poslovnih procesa, i njegovih sjajnih predavanja. Istakli bismo Radni doručak u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera gde je kolega na osnovu svog bogatog iskustva i stručnosti pričao na temu analize tipova ličnosti kako bi se prepoznali i analizirali procesi nastanka konflikta. Kolega Goran je naglasio da je svaki brainstorming vid konflikta, ali ne i sukoba, jer ako bi se svi slagali, znači da niko u timu ne razmišlja. Ova inspirativna rečenica, kao i celo predavanje imaju za cilj da prikažu da je vrlo bitno negovati različitosti u radnom okruženju, jer podstiču i proaktivnost i inovativnost, pa i bolje poslovne rezultate. Ipak, Goran je dodao i da konflikt nikako ne sme da postane sukob.

Ovu temu je proširio i izneo još zanimljivih i korisnih činjenica i informacija kroz učešće i predavanje na PMI Project Academic Conference na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Kroz predavanje je predstavio različite tipove ličnosti pre svega kako bismo u različitim situacijama prepoznali sagovornike. Na vrlo posećenom predavanju i uz pozitivne ovacije učesnika, kolega Goran je naglasio da upravljanje konfliktima nije sanacija problema, već preventiva i da u svakoj komunikaciji moramo da razumemo da nismo svi isti i da pokušamo da se prilagodimo situaciji, jer menjajući sebe menjamo svet.

Mi u Mozzartu iskreno verujemo da ovako stručne i posvećene kolege, koje rado prenose svoje znanje i koje je uvek zadovoljstvo slušati, definitivno menjanju naš sistem, a i celo okruženje nabolje.

Još jedna odlična tema, kroz koju uvek ima prostora za nadogradnju kako nas samih tako i društva, za unapređenje sistema i isticanje činjenice da zajedničkim trudom i zalaganjem možemo mnogo, jeste  centralna tema ovogodišnjeg AFA – All for All Leadership Summita – „Zajedno za bolje sutra! Moć zajedničkog liderstva u nepredvidivom svetu“.

Mozzart kompanija, kao lider na tržištu i kompanija koja ponosno ističe kako samo zajedničkim radom i uzajamnom podrškom možemo ostvariti pobedničke rezultate, podržala je i ove godine samit. Milan Dimitrić, direktor IT direkcije u kompaniji Mozzart, bio je jedan od panelista na temu ubrzane digitalizacije, njenog uticaja na ekonomiju i društvo i podelio je iskustva iz svoje dugogodišnje karijere sa učesnicima samita. Milan je prvo napomenuo da 66% zaposlenih u Mozzartu čine žene, a od toga je 65 dama na pozicijama direktorki, menadžerki ili tim liderki. Kroz anegdotu da su u ženskim rukama sve finansije u kompaniji, istakao je da su koleginice na svim rukovodećim pozicijama službi zaduženih za upravljanje finansijama, što dodatno govori koliko mi u Mozzartu imamo poverenja u naše koleginice i koliko cenimo njihovu stručnost. Najvažniji zaključci panela „Ubrzana digitalizacija i njen uticaj na ekonomiju i društvo” su da je potrebno raditi na formalnom i neformalnom obrazovanju kadrova za poslove budućnosti, na vreme omogućiti zaposlenima prekvalifikaciju u okviru firme i uskladiti interne politike sa tehnološkim trendovima. Zajednički zaključak panelista bio je da u dobu digitalizacije ljudi ipak treba da ostanu ispred svakog razvitka tehnologije, i to je ono što moramo negovati. Mozzart kompanija je uvek rado deo ovakvih inicijativa, jer znamo koliko je podrška bitna zato se mi trudimo da se zajedno razvijamo, zajedno gradimo i brinemo jedni o drugima. Naše koleginice su neizostavni deo naše kompanije i njenog razvoja, zato želimo da radimo na društvu koje podržava njihove uspehe i pruža im jednake šanse.

O stručnosti kolega iz Projekt menadžment tima sigurno možemo mnogo da govorimo, ali i rezultati govore sami za sebe. Ove godine bismo posebno pohvali kolegu Nikolu Perića, Project Portfolio Managera, koji se pored svih ostalih aktivnosti posvetio svom naučno-istraživačkom radu „Primena mašinskog učenja u upravljanju porfoliom projekata“ koji je prezentovan na XII simpozijumu „Matematika i primene”, nacionalnoj konferenciji sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Univerziteta u Beogradu, Matematičkog fakulteta, SANU i Društva matematičara Srbije. Ovaj događaj je početkom decembra okupio značajan broj domaćih i svetskih matematičara i IT stručnjaka, a naš Nikola Perić je stručnoj javnosti izložio rezultate svog naučno-istraživačkog rada.

 

"Na ovaj način želeo sam da široj stručnoj javnosti ukažem na značaj projektnog menadžmenta u Mozzart-u, sa jedne strane, a sa druge, da predočim mogućnosti mašinskog učenja u automatizaciji upravljanja kompanijskim portfoliom projekata i da dodatno doprinesem jačanju matrične organizacije u Kompaniji, u njenom projektom delu. Iako je perspektiva portfolio menadžmenta velika u oblasti sportskog klađenja i igara na sreću, slični, ako ne i isti izazovi se sreću i u drugim industrijama. Iz tog razloga je neosporna potreba da se upravljanje portfoliom projekata kontinuirano unapređuje. Zadovoljstvo mi je što sam bio u prilici da rezultate svog istraživanja predstavim na jednom ovakvom skupu i da tokom panel diskusije razmišljanja na ovu temu podelim sa eminentnim profesorima univerziteta i naučnicima svetskih razmera.  Posebno je ohrabrujuća činjenica, da dosta svršenih akademaca kompaniju Mozzart prepoznaje kao poželjnog poslodavca uz veliko interesovanje za potencijalne buduće saradnje sa kompanijom Mozzart." dodao je Nikola nakon izlaganja naučnog rada i panel diskusije.

Učešća naših kolega na ovim događajima i predavanjima samo su delić stručnosti koju Mozzart ima da prikaže i treba da budemo ponosni na to. Želimo da podstaknemo i ostale naše kolege da budu deo ovakvih događaja, da će stručnost, znanje i uspeh uvek dobiti podršku u Mozzartu. Kao i dobar glas, i stručna reč daleko se čuje.