Mozzartov izbor je kvalitet!

Mozzartov izbor je kvalitet!

Intervju Jelena Marković, direktor Direkcije korporativnih poslova

Za Mozzart sistem će 2022. godina ostati upamćena i po tome što smo uspešno uspostavili i sertifikovali menadžment upravljanja kvalitetom i na taj način se, po još jednom parametru, izdvojili od konkurencije u Jugoistočnoj Evropi!

Kako je odlučeno da ova standardizacija prema normi ISO9001 treba da bude deo naših procesa i da nam je jedan od strateških ciljeva da to bude sprovedeno?

– Kvalitet naših proizvoda i usluga, kao i zadovoljstvo naših igrača su fokusu kompanije od samog početka rada. Odavno smo prepoznati po tome, a dokaz za to je naš konstantan rast i na landu i na webu, širenje na nova tržišta, kao i poverenje koje nam igrači kontinuirano daju već više od 20 godina.

Imajući u vidu navedeno, prirodno se javila potreba da ono što radimo i čemu smo i inače veoma posvećeni, dodatno unapredimo i sertifikujemo ovim standardom, i to baš u saradnji sa ovako prestižnom akreditacionom kućom, kakva je SGS.

Rukovodstvo kompanije je, dajući zeleno svetlo za uvođenje ISO 9001 standarda, još jednom dokazalo svoju posvećenost menadžmentu kvaliteta i da kada je u pitanju kvalitet – nema kompromisa!

 

Zašto je ISO standardizacija bitna za nas, koje su direktne prednosti i koristi koje nam ona donosi?

– Našim rastom, u smislu širenja na nova tržišta, ali i po dubini, daljim razvojem naših postojećih tržišta, došlo je kako do povećanja broja međusobno povezanih internih procesa, tako i do njihove kompleksnosti. Samim tim potreba za kvalitetnim QMS-om, kojim bismo se bavili na sistematičan način, izraženija je više nego ikada.

Iskustva velikih svetskih kompanija iz najrazličitijih branši, koje već dugo razvijaju svoje QMS-ove, jesu da pomaže ostvarenju strateških ciljeva, povećava otpornost organizacije na eksterne i interne stresove, jača konkurentnost, povećava zadovoljstvo zaposlenih i eksternih kupaca, povećava profitabilnost...

Uvereni smo da će ovi pozitivni efekti biti primetni i u našoj kompaniji.

Kako nas ovaj proces izdvaja od konkurencije?

U ovom trenutku, koliko nam je poznato, akreditovan QMS sistem nema niko od naših konkurenata, čime smo još jedom pokazali da smo po procesima i fokusom na budućnost lideri u našoj branši.

Posebno smo ponosni na činjenicu da smo naš QMS uspostavili sopstvenim snagama, bez angažovanja spoljnih konsultanata. To je još jedna potvrda da smo sjajan tim i da Mozzart kompanija raspolaže  kvalitetnim kadrom i da kada želimo i vredno radimo – možemo da postignemo mnogo! Posvećenost projektnog tima (koji je uključivao skoro sve OJ kompanije) bila je na vrlo viskom nivou i ponosni smo na ceo tim. Zajedno smo i učili na sopstvenim greškama i izašli kompletniji i jači i spremniji da se nosimo sa novim izazovima u svakodnevnom radu.

Opredeljenost da svaki zadatak koji dobijemo iskoristimo ne samo za njegovo ostvarenje, već za jačanje naših timova, pojedinaca, njihovih znanja i kompetencija, kao i njihove motivacije, naša je velika snaga i prednost i zalog daljeg rasta Mozzart sistema.

Koji su dalji koraci u sprovođenju standardizacije?

– Kao što sam prethodno pomenula, odluka da imamo sertifikovan QMS je motivisana našim dubokim uverenjem da fokus Kvalitet (sa velikim K) nikada nije prevaziđen! Na kratke staze, nekom dobrom kampanjom ili poslovnim potezom možete ostvariti značajne rezultate. Međutim, isključivo sistematičnim i beskompromisnim procesnim pristupom orijentisanim na kvalitet vaših proizvoda i usluga možemo osigurati stabilnost i dalji razvoj poslovanja na duže staze.

U narednoj godini imamo vrlo ambiciozan plan „oživljavanja” našeg QMS-a, kako bi postao deo našeg profesionalnog života, a koji trenutno možemo samo da nagovestimo. Ideja nam je da ISO 9001 potpuno demistifikujemo i približimo svim našim zaposlenima, kako bi uvideli koliko veliku ulogu svako od nas ima u efikasnom QMS-u.

U 2023. pored naše već poslovne izuzetnosti u obavljanju naših redovnih zaduženja, planiramo da se igramo, učimo kroz igru, dajemo dobre predloge za unapređenje kvaliteta, nagrađujemo kolege koje pokažu inicijativu u razumevanju i unapređivanju QMS-a, ali i zasladimo se kolačićima 😊. U narednom period očekujte više detalja o planiranim akcijama i dešavanjima. Pozivam sve kolege da se odazovu budućim QMS aktivnostima i da još jednom svima zajedno pokažemo koliko je Mozzart tim – dobar i uspešan tim!