Dijana u Mozzart došla bez očekivanja, a pronašla sve što je tražila

Dijana u Mozzart došla bez očekivanja, a pronašla sve što je tražila

U Mozzart je stigla čekajući posao u struci, bez plana da se zadržava. Nije ni bila svesna svojih mogućnosti, ali je uz usmeravanje i podršku u kompaniji za koju je verovala da joj je tek usputna stanica na karijernom putu stigla do radne pozicije iz snova. Dijana Maksimović naglašava da je njena priča samo jedan u nizu primera onih koji su u Mozzartu počeli na poziciji operatera i bez iskustva, ali uz veliki trud i želju stigli do rukovodećih pozicija.

Kako je tekao vaš razvojni put u Mozzartu? Posle koliko vremena ste sa uplatnog mesta prešli u centralu?

 Najponosnija sam na svoje početke. Počela sam 2014. godine da radim na uplatnom mestu, koje je zapravo bilo početna stanica mog daljeg razvoja i napredovanja u svakom smislu. Tu sam naučila da radim i da vrednujem svoj posao. Od junior operatera, prateći svaku letvicu, došla sam do pozicije šefa uplatnog mesta. Moj put do centrale je bio šarolik, tako da sam neko vreme radila kao asistent menadžera, dok na kraju nisam napredovala na poziciju menadžera podregiona 2018. godine. Sada radim kao menadžer elitnih lokala gde sam u prilici da uobličim svoje dosadašnje iskustvo i veštine, a svakako i da naučim nešto novo i pomerim svoje granice.

Zašto ste se odlučili baš za Mozzart i kakve su vam ambicije bile na početku karijere?

 Moram priznati da na samom početku nisam imala velike ambicije i očekivanja. U Mozzart sam došla bez plana, čekajući posao u struci. Kako je vreme odmicalo, sve više sam se pronalazila u ovom poslu i postajala deo tima, bila sam sve sigurnija u sebe, pa sam naposletku donela odluku da Mozzart bude moje trajno opredeljenje, jer sam uvidela da sam tu pronašla sve ono što mi je potrebno.

Kako sada gledate na ceo proces napredovanja koji ste prošli u Mozzartu?

Proces napredovanja u Mozzartu vezujem za svoje lično i profesionalno usavršavanje, a kako je moj posao usmeren na rad sa ljudima, neizostavna je i dobra saradnja, što me dodatno motiviše. U razgovoru sa mladim operaterima navodim da se u kompaniji Mozzart trud i rad prepoznaju i vrednuju i da su mogućnosti velike i raznovrsne. Potrebno je samo sebi da date priliku da pokažete šta znate. Ponekad ni sami nismo svesni svojih mogućnosti, ali uz usmeravanje i podršku iznedrili smo kolege koje su stručnjaci u raznim oblastima, a koje su počele upravo na poziciji operatera.

Zbog čega biste preporučili mladima da se zaposle u Mozzartu? Šta biste istakli kao glavne benefite?

Zadovoljni radnici su najbolja preporuka. U kompaniji Mozzart će svakako osetiti sigurnost, neizostavna je mogućnost napredovanja, ličnog i profesionalnog usavršavanja i osećaja pripadnosti jednom velikom timu. Sve to daje dobitnu kombinaciju uz dozu dinamičnosti, što nas sve pokreće. Da rezimiram, kroz svoj primer želim da pokažem da je uz profesionalizam, timski rad i dobru komunikaciju moguće napredovati i da je Mozzart kompanija sa puno mogućnosti, kako za napredovanje, tako i za razvoj sopstvene ličnosti, a i za ostvarenje zajedničkih ciljeva.