Da se kultura vrati u svoj dom

Da se kultura vrati u svoj dom

Sav prihod od prodaje ulaznica sa turneje pijaniste Stefana Đokovića namenjen je domovima kulture širom zemlje

 

Humanitarni karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike” stigao je do devete stanice. Projekat koji Fondacija Mozzart od početka godine sprovodi u saradnji sa pijanistom Stefanom Đokovićem ima za cilj da se kultura vrati u svoj dom, jer je sav prihod od prodaje ulaznice namenjen za unapređenje kulturnih centara u kojima se koncerti održavaju. Eho ove sjajne akcije odjekuje kroz celu zemlju, a u kompozicijama Šopena, Lista, Šuberta 20. septembra uživaće i publika u Priboju.

https://www.instagram.com/reel/Cw2yDtHND8Z/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Serija humanitarnih koncerata krenula je iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, a drugi spektakl održan je u Centru za kulturu „Vuk Karadžić“ u Loznici. Turneja je nastavljena u Nišu, a potom u Valjevu, Čačku, Kragujevcu, Požarevcu i Vrnjačkoj Banji.

„Klasična muzika nije na zavidnom nivou u našoj zemlji i nadam se da je ovaj projekat uticao pozitivno, da popularizujemo klasičnu muziku u celoj Srbiji. Moje mišljenje je da manje sredine vape za kulturnim sadržajem, jer sve se nekako održava u većim gradovima, a to dokazuje i broj gostiju na koncertima širom Srbije“, istakao je pijanista Stefan Đoković.