Muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike” sleteo u Loznicu

Muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike” sleteo u Loznicu

Humanitarni muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ započeo je svoj let kroz Srbiju. Sala Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ u Loznici bila je premala da primi sve poklonike klasične muzike koji su došli da uživaju u kompozicijama Šuberta, Šopena i Lista, u izvedbi poznatog pijaniste Stefana Đokovića.

Pored Stefanovog nastupa publika je imala priliku da čuje i vrhunske lokalne umetnike, kvartet Uvertira i buduću nadu klasične muzike Anju Antić na violi.

„Klasična muzika nije na zavidnom nivou u našoj zemlji i nadam se da će ovaj projekat uticati pozitivno. Moje mišljenje je da manje sredine vape za kulturnim sadržajem jer sve se nekako održava u većim gradovima, a to dokazuje i broj gostiju na koncertu i zato iz Loznice odlazim sa predivnim utiscima“ istakao je pijanista Stefan Đoković.

Serija humanitarnih koncerata u saradnji sa Fondacijom Mozzart krenula je 26. januara iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, a plan je da muzički karavan obiđe 12 gradova Srbije. Celokupan prihod od prodaje karata namenjen je unapređenju centara i domova kulture u kojima se koncerti održavaju. Naredni koncert je zakazan za 30. mart u sali Simfonijskog orkestra u Nišu, a potom slede Valjevo, Čačak, Kragujevac, Kraljevo, Zaječar, Vrnjačka Banja, Subotica, Priboj i Novi Sad. Muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ podržava rad kulturnih ustanova, a gradovi u kojima će biti održani koncerti pokrivaju svaki deo naše zemlje od severa do juga, istoka i zapada. Projekat se sprovodi samo sa jedni ciljem, a to je da se kultura vrati u svoj dom – domove kulture.