Sa Mozzartom na krilima muzike

Sa Mozzartom na krilima muzike

Kompletan prihod od ulaznica biće doniran domovim kulture u kojima će koncerti biti održani

Humanitarni muzički karavan “Sa Mozzartom na krilima muzike” u narednih 12 meseci posetiće 12 gradova širom naše zemlje a publika će biti u prilici da uživa u klavirskim kompozicijama koje će izvoditi pijanista Stefan Đoković. Projekat ima za cilj promociju klasične muzike, kulturnog nasleđa, humanosti i želju da se kultura vrati u svoj dom - domove kulture. Muzički karavna u saradnji sa kompanijom Mozzart na jedan poseban način pomoćiće rad kulturnih ustanova jer će kompletan prihod od ulaznica biti doniran upravo domovim kulture u kojima će koncerti biti održani.

Prva stanica muzičkog karavana je Beograd a zatim slede Loznica, Niš, Valjevo, Kragujevac, Kraljevo, Zaječar, Vrnjačka Banja, Subotica, Priboj, Kosovska Mitrovica i velika završnica u Novom Sadu.

“ Projekat “Sa Mozzartom na krilima muzike” je ideja koja nije sazrela preko noći ali je imala zaista zanimljiv razvojni put. Želja da popularizujemo klasičnu muziku i vratimo kulturu u njen dom - dom kulture je postao glavni cilj i izazov oko koga se okupio tim entuzijasta a pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić. Očekuje nas godinu dana koje ćemo ispuniti kilometrima puta i najlepših nota” istakao je pijanista Stefan Đoković.

Gradovi u kojima će biti održani koncerti izabrani su tako da se pokrije svaki deo naše zemlje, od severa, zapada, istoka i juga.

“Očekujemo i verujemo da ćemo “Sa Mozzartom na krilima muzike” probuditi humanost, dotaći novu publiku, vratiti  sjaj domovima kulture i da ćemo biti ponosni na postignuto, a onda krećemo u novu avanturu i novi muzički "karavan" po zemljama u region” istakao je Đoković.

Karte za prvi muzički karavan “Sa Mozzartom na krilima muzike” su već u prodaji a koncert je zakazan za 26. januar u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.