Muzički karavan humanitarnih koncerata "Sa Mozzartom na krilima muzike" stiže u Loznicu

Muzički karavan humanitarnih koncerata "Sa Mozzartom na krilima muzike" stiže u Loznicu

Humanitarni muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ stiže u Loznicu. Nakon Beograda publika će u prostorijama Centra za kulturu „Vuk Karadžić" u Loznici imati priliku da uživa u klavirskim delima poznatih kompozitora Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista u izvedbi muzičkog virtuoza Stefana Đokovića, kojem će se na bini pridružiti i publici predstaviti talentovani lokalni umetnici.

Projekat ima za cilj promociju klasične muzike, kulturnog nasleđa, humanosti i želju da se kultura vrati u svoj dom - domove kulture. Muzički karavan u saradnji sa kompanijom Mozzart na jedan poseban način pomaže rad kulturnih ustanova jer se kompletan prihod od ulaznica donira domovima kulture u kojima se koncerti održavaju.

Svoj let kroz Srbiju humanitarni muzički karavan “Sa Mozzartom na krilima muzike” započeo je iz Beograda iz Velike sale Kolarčeve zadužbine. Plan je da muzički karavan poseti 12 gradova širom naše zemlje. Nakon prestonice i Loznice, ljubitelji klasične muzike imaće priliku da slušaju koncert u Nišu 30. marta. Zatim slede Valjevo, Kragujevac, Kraljevo, Zaječar, Vrnjačka Banja, Subotica, Priboj, Čačak i Novi Sad.

“Očekujemo i verujemo da ćemo “Sa Mozzartom na krilima muzike” probuditi humanost, dotaći novu publiku, vratiti sjaj domovima kulture i da ćemo biti ponosni na postignuto, a onda krećemo u novu avanturu i novi muzički "karavan" po zemljama u regionu” istakao je Stefan Đoković.

Gradovi u kojima će biti održani koncerti pokrivaju svaki deo naše zemlje od severa do juga, istoka i zapada.