Karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike” obišao pola Srbije

Karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike” obišao pola Srbije

Fondacija Mozzart podržala jedinstveni humanitarni muzički projekat, sledeća stanica Vrnjačka Banja

 Humanitarni muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ započeo je svoj let kroz Srbiju početkom godine spektakularnim koncertom na Kolarcu, a u klavirskim kompozicijama u izvedbi pijaniste Stefana Đokovića publika je zatim uživala u Loznici, Nišu, Valjevu, Kragujevcu, Čačku i Požarevcu. Muzički karavan u saradnji sa Fondacijom Mozzart na jedan poseban način pomoaže rad kulturnih ustanova jer se kompletan prihod od ulaznica donira za obnovu domova kulture u kojima se koncerti održavaju.

https://www.instagram.com/p/CvsKG4ytUtN/

Serija humanitarnih koncerata krenula je iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, potom se karavan zaputio u Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ u Loznici. Premala je bila sala Niškog Simfonijskog orkestra da primi sve poklonike klasične muzike koji su došli da uživaju u sjajnom koncertu Đokovića kojem se na sceni pridružila primadona Jadranka Jovanović. Karavan je stigao i u kulturne centre u Valjevu i Čačku gde je publika uživala u kompozicijama Šuberta, Šopena i Lista koje Stefan izvodi na svakom koncertu, kao i publika u Kragujevcu i Požarevcu.

„Klasična muzika nije na zavidnom nivou u našoj zemlji i nadam se da je ovaj projekat uticao pozitivno, da popularizujemo klasičnu muziku u celoj Srbiji. Moje mišljenje je da manje sredine vape za kulturnim sadržajem jer sve se nekako održava u većim gradovima, a to dokazuje i broj gostiju na koncertima širom Srbije“ istakao je pijanista Stefan Đoković.

Muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ podržava rad kulturnih ustanova, a gradovi u kojima se koncerti održavaju pokrivaju svaki deo naše zemlje od severa do juga, istoka i zapada. Projekat se sprovodi samo sa jedni ciljem, a to je da se kultura vrati u svoj dom – domove kulture, a celokupan prihod od prodaje karata namenjen je unapređenju centara i domova kulture u kojima se koncerti održavaju. Naredni koncert zakazak je za 15. avgust u Vrnjačkoj Banji a potom su u planu Kraljevo, Zaječar,  Subotica, Priboj i Novi Sad.