Veliki igrač, još veći humanista - Adem Ljajić pomaže Pazarcima i van terena

Veliki igrač, još veći humanista - Adem Ljajić pomaže Pazarcima i van terena

Nekadašnji reprezentativac zasluge za epitet igrača meseca pripisuje celoj ekipi, ali je srećan što je on lično dobio priliku da izabere kome će usmeriti donaciju Fondacije Mozzart

 

Nosio je dres Partizana, Fjorentine, Rome, Intera, Bešiktaša, reprezentacije Srbije, ali njegova veličina najbolje se videla kada je ogrnuo plašt lokalnog superheroja u Novom Pazaru. I igračka i ljudska. Euforija oko povratka Adema Ljajića u rodni grad posle 18 godina podiže se sa svakim golom i asistencijom u Superligi, a najveće pojačanje u istoriji plavo-belih pomaže svojim sugrađanima i van terena. O njegovom humanom gestu da uz asistenciju Fondacije Mozzart pomogne Udruženju Tahir Taša Delić priča se koliko i o potezima koji vode tim ka Evropi.

Nekadašnji reprezentativac zasluge za epitet igrača meseca pripisuje celoj ekipi, ali je srećan što je on lično dobio priliku da izabere kome će uručiti ček u vrednosti od 670.000 dinara. Fondacija Mozzart nagrađuje svaki gol u prvenstvu sa 10.000 dinara, a humanitarni fond iz novembra Ljajić je prosledio na adresu Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

Ovo je jedna lepa nagrada, a za nju su zaslužni moji saigrači. Bez njih ne bih mogao da je osvojim, a sigurno da mi je ovo podstrek da nastavim punom parom i priznanje opravdam na terenu. Bilo je lako odlučiti gde će biti usmerena sredstva. Mislim da su Udruženju za pomoć MNRO Tahir Taša Delić u ovom trenutku najpotrebnija. To sam odlučio u dogovoru s mojim ocem i porodicom. Ovo je divna akcija Fondacije Mozzart, ovakve stvari svima znače", rekao je Ljajić na uručenju donacije na Gradskom stadionu.

Pazarci su vezali tri pobede, a Adem je od samog debija uneo duh Kalča na superligaške terene. U novembru je pogurao svoj tim do četvrtog mesta na tabeli.

Kao što sam rekao nekoliko puta, meni je ovo bio dečački san, da se vratim u svoj grad, da pomognem mom klubu na tom putu koji sanjamo svi, ceo grad, navijači, uprava kluba... Želimo da ostvarimo zacrtani cilj koji smo imali pre sezone, da probamo da izborimo Evropu“, istakao je Ljajić.

Motiv više je ogromna podrška celog grada, ali i humani aspekt Superlige. Na uručenju donacije predstavnicima udruženja, jedan dečak, u komplet opremi Novog Pazara, ostvario je san da upozna svog idola. A takvih klinaca je mnogo u gradu na obali Jošanice.

Adem je veliki humanista, godinama unazad pomaže našem udruženju. Hvala i njemu i Fondaciji Mozzart na donaciji koja nam je veoma značajna, jer dolaze praznici. Imamo više od 70 korisnika dnevno, a pružamo uslugu dnevnog boravka i smeštaja. U timu od tridesetoro zaposlenih su stručni saradnici, defektolozi, logopedi, fizioterapeuti, negovatelji... Zaista smo jedno veliko udruženje koje pruža veoma značajnu uslugu u našem gradu“, naglasila je Lejla Delić, direktor Udruženja za pomoć MNRO Tahir Taša Delić.

Ljajić je napravio sjajan potez povratkom u domaće prvenstvo, ali i odličan izbor u Superligi humanosti.