Nova sezona humanosti Mozzart Bet Superlige

Nova sezona humanosti Mozzart Bet Superlige

Tokom avgusta prikupljeno 1.080.000 dinara za novi dom porodice Obradović iz Zubinog Potoka

Tradicija humanosti uz asistenciju fudbalera nastavlja se i u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige! Prošlu sezonu obeležile su sjajne partije igrača kola i meseca, a od ove godine za svaki postignuti gol Fondacija Mozzart donira 10.000 dinara u humanitarne svrhe.

Fudbaleri su dobili dodatni motiv, pa su tokom avgusta slanjem lopte u protivničke mreže uvećali humanitarni fond do iznosa od 1.080.000 dinara. Sezonu humanosti otvorio je prvotimac crveno-belih Žan Filip Kraso koji je proglašen za najboljeg igrača meseca i odlučio da prikupljena sredstva usmeri za novi dom porodice Obradović iz Zubinog Potoka.

„Nedavno sam saznao za akciju Fondacije Mozzart i, iskreno, ovo je veoma lep gest, jer se pomaže porodicama kojima je to potrebno. Pravo je zadovoljstvo učestvovati u nečemu takvom, pomoći ljudima u jednom ovako sjajnom poduhvatu”, istakao je Kraso.

Sa osmesima na licima na Marakanu su stigli i Obradovići koji će se, zahvaljujući donaciji Fondacije Mozzart, do kraja godine useliti u novi dom.

„Pre svega velika zahvalnosti u ime porodice Obradović zato što ste uslišili našu molbu i pomogli da se završi njihov porodični dom na severu Kosova, tačnije u Zubinom Potoku, na kojem radove zbog finansijske situacije do sada nisu uspeli da privedu kraju. Zahvaljujući ovoj donaciji uspeće sve da završe i konačno će dobiti svoj krov nad glavom”, istakla je Radica Obradović, koja je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za svoje rođake.

Akcija humanosti nastavlja se i u septembru, a tačna suma koja će biti prosleđena u humanitarne svrhe zavisi od preciznosti fudbalera. Fondacija Mozzart svaki gol nagradiće sa 10.000 dinara, a ukupni iznos najbolji strelac ili fudbaler koji ponese titulu igrača meseca proslediće na adresu onih kojima je to najpotrebnije.