Kristijan Belić i Mozzart humani zajedno

Kristijan Belić i Mozzart humani zajedno

Tokom utakmice 15. kola domaćeg prvenstva koja je bila pravi derbi između Partizana i Čukaričkog, vezista crno belih Kristijan Belić bio je igrač koji je i napred i nazad ostavio žig na utakmici, postigao gol za crno bele i zasluženo nagrađen za najboljeg igrača kola Mozzart Bet Superlige. Nagradu kompanije Mozzart u iznosu od 50.000 dinara uplatio je za lečenje Mirka Topića koji boluje od akutne limfoblastne leukemije.

Mirko živi u Gornjem Milanovcu, a prepoznatljiv je po svom osmehu koji sa razlogom i nosi budući da ima divnu porodicu koju posebno krase njegova dva sina.  Svoju životnu radost iskazuje i kroz pesmu, te je i njegov talenat za pevanje svima dobro poznat.

“Ček koji sam dobio kao nagradu za igrača kola, kao i moji prethodnici u klubu, prosleđujem u humanitarne svrhe jer želim da ovu nagradu podelim sa nekim kome će to mnogo da znači, a sa druge strane, da svojim ličnim primerom probudim svest drugima i motivišem ih da, ukoliko su u mogućnosti, učine isto. Velika mi je čast što sam proglašen igračem kola, jer za mene ovaj gol ima posebnu sentimentalnu vrednost i budi raznovrsna osećanja. Trudiću se da iz utakmice u utakmicu tu titulu opravdam i, nadam se, nadmašim sebe“ istakao je Kristijan Belić.

Plaketu i ček koje je Belić prosledio za lečenje Mirka Topića uručila je Marija Panić, predstavnik kompanije Mozzart koja posle svakog kola donira 50.000 dinara u humanitarne svrhe. Najbolji igrač te runde dobija priliku da pomenutu sumu opredeli za ustanovu za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija, dok je za igrača meseca pripremljena donacija od 100.000 dinara.