Timska igra Kristijana Belića i Fondacije Mozzart za lečenje Sergeja Petkova

Timska igra Kristijana Belića i Fondacije Mozzart za lečenje Sergeja Petkova

Humanitarni fond Mozzart Bet Superlige u septembru dostigao 710.000 dinara

 

Mozzart Bet Superliga se zahuktava, kao i goleada humanosti na asistenciju Fondacije Mozzart koja ove sezone za svaki pogodak na domaćem prvenstvu donira 10.000 dinara.

Humanitarni fond je u septembru dostigao iznos od 710.000 dinara, za šta su najzaslužniji Partizan i vezista Kristijan Belić. Mladi fudbaler crno-belih maestralno je asistirao saigračima i pogurao svoj tim ka vrhu tabele i uz titulu najkorisnijeg igrača Mozzart Bet Superlige u septembru dobio je priliku da svoj doprinos pruži i van terena. Humanitarna sredstva usmerio za lečenje šesnaestogodišnjeg Sergeja Petkova koji boluje od teške bolesti spina bifida.

„Zaista je lepa stvar ovo što radi Fondacija Mozzart, jer nam pruža priliku da pomognemo ljudima kojima je to potrebno. Ne znam da li nešto slično postoji u svetu, možda u nekim većim ligama. To mi svakako daje još veću motivaciju da budem što bolji, a verujem i ostalim fudbalerima. Iskreno, ovo je nešto što ispunjava mene kao ličnost i daje mi nadu“, poručio je Belić.

Zahvaljujući donaciji trenutno najboljeg asistenta lige i Fondacije Mozzart, porodica Petkov moći će da nabavi „CoughAssist“ aparat koji će Sergeju pomoći da izbegne česte infekcije i eventualnu hospitalizaciju. Sergej ne može samostalno da diše, jede i hoda, od mršavosti i konstantnog sedenja dobio je skoliozu i kifozu, a takođe ima i dekubitnu ranu. Izgubio je i glas, pa su mu neophodni redovni logopedski tretmani kako bi se glasne žice, koje su atrofirale, vratile u prvobitno stanje. Iscrpljeni dugogodišnjom rehabilitacijom i traženjem rešenja za Sergejeve probleme, roditelji nisu u mogućnosti da obezbede sve što mu je neophodno za život sa što manje bola i svakodnevnih izazova.

https://www.instagram.com/reel/CxyBOIzMlVg/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

„Zahvaljujem Fondaciji Mozzart jer je ovo zaista ogroman poklon za nas i Sergeja. On ima problem sa plućima i 24 časa dnevno je na kiseoniku, zbog čega mu je neophodan „CoughAssist“ aparat. Kao što je Kristijan Belić junak koji u svakom trenutku ostavlja srce na terenu kako bi postigao gol za svoj klub, tako je Sergej junak u životu, jer već godinama bije životne bitke, uvek sa osmehom i pun životne energije. Fondacija Mozzart na ovaj način uči fudbalere kako da budu humani“, istakla je Vesna Petkov, Sergejeva mama.

Novu sezonu humanosti Mozzart Bet Superlige otvorio je prvotimac crveno-belih Žan Filip Kraso koji je proglašen za najboljeg igrača u avgustu i prikupljeni iznos od 1.080.000 dinara tada je usmerio za novi dom porodice Obradović iz Zubinog Potoka. Fondacija Mozzart će i tokom narednih meseci nastaviti svoju humanu misiju u timskoj igri sa fudbalerima domaćeg šampionata.