Uspešno završen humanitarni muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike”

Uspešno završen humanitarni muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike”

Pijanista Stefan Đoković nastupao u 12 gradova širom zemlje uz podršku Fondacije Mozzart

 

Humanitarni muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike” uspešno je završio svoj let kroz Srbiju! Projekat koji je Fondacija Mozzart početkom godine pokrenula u saradnji sa pijanistom Stefanom Đokovićem, imao je samo jedan cilj: da se kultura vrati u svoj dom – domove kulture. Nakon 12 koncerata, u 12 gradova širom Srbije, uspeli su u svojoj plemenitoj misiji, jer je sav prihod od prodaje ulaznica bio namenjen za unapređenje kulturnih centara u kojima su se koncerti održavali.

Serija humanitarnih koncerata krenula je iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, potom je drugi spektakl održan u Centru za kulturu „Vuk Karadžić“ u Loznici. Turneja je nastavljena u sali niškog simfonijskog orkestra, a potom je karavan stigao u Valjevo, Čačak, Kragujevac, Požarevac i Vrnjačku Banju. Eho ove sjajne akcije odjeknuo je kroz celu zemlju, a u kompozicijama Šopena, Lista, Šuberta uživala je i publika u Priboju, Zaječaru i Trsteniku dok je spektakularna završnica priređena u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu.

Đoković je svojim virtuoznim izvođenjem klavirskih kompozicija osvajao srca publike u svakom gradu koji je muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ posetio.

Svaki od koncerata ostavio je dubok trag i učinio mnogo za promovisanje i popularizaciju klasične muzike, koja nije na zavidnom nivou u našoj zemlji i nadam se da je ovaj projekat uticao pozitivno, da popularizujemo klasičnu muziku u celoj Srbiji. Moje mišljenje je da manje sredine vape za kulturnim sadržajem, jer sve se nekako održava u većim gradovima, a to dokazuje i broj gostiju na koncertima širom Srbije“, istakao je pijanista Stefan Đoković.

Projekta je bio ne samo izuzetno uspešan, već je postao sinonim za vizionarski pristup popularizaciji kulture, uz dragocenu podršku Fondacije Mozzart koja je prepoznala suštinski značaj klasične muzike za mlade generacije.