Servisi i koševi uz asistenciju Fondacije Mozzart

Servisi i koševi uz asistenciju Fondacije Mozzart

Preciznost sa linije za slobodna bacanja i šuta za tri poena, snažnu odbranu i brza zakucavanja, ali i jake servise, forhende i bekhende, brojni mališani uvežbavali su tokom leta na košarkaškim i teniskim kampovima na Zlatiboru. Podršku i glasan aplauz sa tribina budući sportski asovi dobili su od Fondacije Mozzart, koja ih je nagradila besplatnim učešćem na letnjim kampovima.

Sezona je otvorena u julu kada su budući košarkaški asovi vredno trenirali na kampu Akademije Rebrača pod budnim okom našeg proslavljenog reprezentativca. Sjajni treninzi nastavljeni su i u avgustu na kampu „Profesor Aleksandar Nikolić“, odakle će se u zvezde vinuti neki novi Sale Đorđević, Bogdan Bogdanović, Aleksa Avramović... Priliku da usavrše svoje znanje dobili su i mladi teniseri iz gradova širom Srbije, od Čačka, Kragujevca i Kruševca do Novog Sada i Beograda tokom septembarskih teniskih dana na Zlatiboru.

https://www.instagram.com/p/Cxp83I2sXNx/

„Odlučili smo da na Zlatiboru ceo septembar bude mesec tenisa, da okupimo sve selekcije na turnirima i kampu za mlade tenisere što smo i uspeli. Naš plan i zamisao je da pomognemo talentovanoj deci da se razvijaju, ali i da mladim teniserima damo mogućnost da se na Zlatiboru izbore za vajld kartu i kvalifikacije na profesionalnom turniru. Pre 12 godina smo započeli organizaciju turnira i opština Čajetina je od samog početka uz nas, a naš kvalitet je ove godine prepoznala i Fondacija Mozzart koja je podržala septembarske dane tenisa“, rekao je Miloš Dedić, direktor turnira.

Svoje mesto na kampu Akademije Rebrača talentovani mališani izborili su na otvorenom času košarke, održanom na terenu koji je Fondacija Mozzart otvorila u čast Željka Rebrače u beogradskom naselju Stepa Stepanović.

https://www.instagram.com/p/Cu6friRK8nw/

„Ideja tima je bila da pored košarke na kampu bude i edukativni deo, jer smatramo da je bitan u razvoju kod dece, jer za deset dana ne mogu da nauče sve o košarci i zato pokušavamo da se bavimo i disciplinom, kao i da se trudimo da decu odvojimo od telefona. Fondacija Mozzart prepoznala je naš rad i uspešna saradnja traje godinama unazad“, izjavio je Željko Rebrača i naglasio da je jedan od glavnih ciljeva kampa da se od potencijalnih vrhunskih sportista naprave, pre svega, vrhunski ljudi.

Da je misija kampa bila i više nego uspešna potvrđuju mladi košarkaši koji su jednoglasno istakli da im je ovo iskustvo bilo od izuzetnog značaja za usavršavanje igre, ali da je glavna vrednost koju su usvojili timski rad kao jedini siguran način za pobedu.

Od Beograda do Bujanovca

Aplauz i glasna podrška Fondacije Mozzart ovog leta stigli su na adrese lokalnih terena širom naše zemlje na kojima su organizovani brojni letnji turniri. Fudbal, basket, odbojka na pesku, košarka i futsal igrali su se od severa do juga Srbije, sportski tereni su oživeli, a tribine bile ispunjene do poslednjeg mesta.

Svaki postignuti poen brojnih ekipa koje su učestvovale na turnirima u Beogradu, Bujanovcu, Kragujevcu, Zaječaru i Vrnjačkoj Banji publika je nagradila gromoglasnim aplauzom. Humanitarni turnir u odbojci na pesku razdrmao je sve prijavljene studente koji su se borili za svaki poen, beležili su se koševi na tradicionalnom turniru „Dođi na basket“ u Zaječaru, a golovi nisu izostali ni na turniru „Male pčelice“ u Kragujevcu, kao ni na memorijalnim turnirima u malom fudbalu u Beogradu i Bujanovcu.