Mladi teniseri uz Fondaciju Mozzart do vajld karte

Mladi teniseri uz Fondaciju Mozzart do vajld karte

Poznato je da se tokom leta na Zlatiboru kotrljaju košarkaške i fudbalske lopte, dok je septembar tradicionalno vezan za tenis. Svojevrsna atrakcija i raritet u ponudi zlatne planine je profesionalni turnir „Zlatibor open“, kao i kamp koji okuplja mlade teniske nade, koji je ove godine podržala Fondacija Mozzart.

Uz tenisere iz gradova širom Srbije, od Čačka, Kragujevca i Kruševca do Novog Sada i Beograda, među učesnicima kampa i turnira na Zlatiboru su i predstavnici iz Mađarske, Makedonije, Češke, ali i iz Meksika, Brazila, Australije, Irana, Indije, Japana… Vredno su mladi teniseri trenirali sa profesionalcima tokom kampa, ali i dobili priliku da se izbore za prestižnu vajld kartu i ulaznicu za takmičenje na turniru koji je održan na Zlatiboru.

https://www.instagram.com/p/Cxp83I2sXNx/

„Odlučili smo da na Zlatiboru ceo septembar bude mesec tenisa, da okupimo sve selekcije na turnirima i kampu za mlade tenisere što smo i uspeli. Naš plan i zamisao je da pomognemo talentovanoj deci da se razvijaju, ali i da mladim teniserima damo mogućnost da se na Zlatiboru izbore za vajld kartu i kvalifikacije na profesionalnom turniru. Pre 12 godina smo započeli organizaciju turnira i opština

Čajetina je od samog početka uz nas, a naš kvalitet je ove godine prepoznala i Fondacija Mozzart koja je podržala septembarske dane tenisa“, rekao je Miloš Dedić direktor turnira.

Uz posvećenost, odricanje, trud i ludačku energiju moguće je napraviti „bum“, razbiti tenisku tišinu i predrasude da je „beli sport“ samo za elitu. Budući šampioni su na Zlatiboru to i potvrdili. Teniske snove sanjaju svi sa istim ciljem – da dostignu uspehe Novaka Đokovića, koji je kao mali pravio pehare od kartona i pred ogledalom zamišljao da jednog dana osvoji Vimbldon. Njegovi snovi su se ostvarili, a u isto veruju i polaznici kampa.

„Kamp je jedinstvena prilika da treniramo i usavršimo svoje tehnike. Uslovi koje nam je obezbedila Fondacija Mozzart su fantastični. Ovo je prvi put da sam na ovakvom turniru i kampu gde imam prilike da svakodnevno treniram i nadam se uspehu na završetku kampa i turnira“, rekao je mladi teniser Marko Mileticki.

Fondacija Mozzart uz mlade košarkaše

Osim teniskog kampa na Zlatiboru, uz podršku Fondacije Mozzart mališani su besplatno trenirali košarku na kampu Akademije Rebrača i „Profesora Aleksandara Nikolića“. Šutiranje trojki, slobodna bacanja, jaka odbrana i snažna zakucavanja budući košarkaški asovi su vredno tokom leta usavršavali na Zlatiboru pod budnim okom stručnjaka.