„Razlika između mogućeg i nemogućeg je u tebi“ Markova poruka novim košarkaškim asovima

„Razlika između mogućeg i nemogućeg je u tebi“ Markova poruka novim košarkaškim asovima

Obnovljeno 96. igralište u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ otvoreno u dvorištu Učiteljskog fakulteta

Razlika između mogućeg i nemogućeg je u tebi - rekao je sebi davno Marko Kešelj i uspeo je da pronađe ovu razliku i izgradi blistavu košarkašku karijeru. Nastupao je za brojne evropske klubove ali rodni Beograd mu je uvek bio u srcu jer je svoje prve košarkaške korake napravio u svom gradu. Upravo u srcu prestonice Fondacija Mozzart je u okviru svoje čuvene akcije „Sto terena za jednu igru“ otvorila teren posvećen Marku Kešelju. Neke nove košarakaške generacije stasavaće na 96. obnovljenom igralištu za basket koji su klinci iz kraja već prozvali „Kešeljica“.

Teren je otvoren u prisustvu velikog broja Beograđana, predstavnika grada, fakulteta, porodice i prijatelja koji su došli da Kešelju ukažu poštovanje.

„Mogu samo da kažem da je ovo bilo jedno predivno veče, divan je osećaj kada dobijete jednu ovakvu čast. Zahvaljujem se Fondaciji Mozzart koja je svojom divnom akcijom ulepšala i meni dan, moja želja je da na ovom terenu stasavaju neki budući šampioni“ istakao je Kešelj.

Priliku da prvi isprobaju teren imali su pionira KK Radnički i KK Crvena zvezda koji su prikazali pravu košarkašku magiju a u pomoć im je priskočio i Kešelj koji je sa sinovima poene doneo ekipama.

„Velika zahvalnost Učiteljskom fakultetu i društveno odgovornim kompanijama jer bez naše međusobne saradnje ne bi mogli da se realizuju ovako veliki projekti. Dvorište Učiteljskog fakulteta jeste mesto gde će moći da se okupljaju svi Beograđani, da igraju košarku a svi znamo da smo mi zemlja košarke“ rekla je Vesna Vidović zamenica gradonačelnika Beograda.

Prisutnima se obratio i dekan Učiteljskog fakulteta prof. dr Danimir Mandić.

„Naš fakultet ovih godina slavi vek i po školovanja učitelja a naši studenti redovno učestvuju na sportskim takmičenjima i možemo da se pohvalimo da su naše devojke nedavno osvojile prvo mesto na košarkaškom takmičenju. Zahvaljujemo se Fondaciji Mozzart koja je obnovila ovaj teren i naša zajednička saradnja će biti nastavljena korz dalje projekte“ istakao je prof. dr Danimir Mandić.

Zahvalnicu u ime Fondacije Mozzart Kešelju je uručio upravitelj Borjan Popović. Organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki. Najuspešniji šuteri osvojili su vredne nagrade, ali su i svakim pogotkom doprinetli uvećanju sume a kompanija Mozzart je u krajnjem skoru donirala 150.000 dinara za lečenje Martina Lava Nikolića.