Mozzart akcija „Sto terena za jednu igru“ nastavlja se u Braničevskom okrugu

Mozzart akcija „Sto terena za jednu igru“ nastavlja se u Braničevskom okrugu

Maštali su stanovnici Žagubice da se košarkaška lopta zakotrlja i u njihovom mestu, da centar okupljanja ne bude više kod balona već upravo na terenu, da košarkaški turniri zažive i u ovom delu Braničevskog okruga. Želje uz pomoć kompanije Mozzart postaju stvarnost i 95. teren u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“ biće upravo otvoren u Žagubici.

Sve zasluge idu Filipu Iliću koji je sastavio pobednički tiket i to poslednjeg dana takmičenja Mozzartove igre „Osvoji teren, budi pobednik“. Njegov srećni tiket imao je 17 parova koji su Žagubici doneli novi teren koji će biti otvoren u Homoljskoj ulici, u ponedeljak 10. oktobra sa početkom od 13 časova.

„ Kada su mi iz kompanije Mozzart javili da sam upravo ja pogodio najduži tiket odmah sam počeo da razmišljam o mogućoj lokaciji. Želeo sam da prvo to bude jedan drugi teren, ali sam se ipak odlučio za ovaj u Homoljskoj ulici pre svega zbog okuženja, a i zbog toga jer deca iz Žagubice na ovim terenima provode dosta vremena i njima će najviše značiti da dobiju renovirano igralište“ istakao je Filip koji ne krije oduševljenje jer je postao legenda u svom kraju.

Svečanom presecanju vrpce prethodiće revijalna utakmica mladih košarkaša i košarkašica iz KK Rudar iz Bora. Biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki za koje će se zainteresovani prijavljivati na samom terenu. Najuspešniji šuteri će osvojiti vredne nagrade, ali će i svakim pogotkom doprineti uvećanju sume koju će kompanija Mozzart donirati Centru za nestalu i zlostavljanu decu.