Kraljevo dobilo teren posvećen Vasiliju Miciću

Kraljevo dobilo teren posvećen Vasiliju Miciću

Gorelo je nebo nad Kraljevom, spektakularni vatromet pokrenuo je lavinu emocija kod momka koji živi svoj košarkaški san. Pionirske korake načinio je u OKK Beogradu, dodatno ih usavršio u dresu Mega Vizure, Bajerna iz Minhena, Crvene zvezde, turskog Tofaša i litvanskog Žalgirisa, a potom je sav raskošni talenat pokazao u Efesu gde je dve godine zaredom vodio svoj tim ka vrhu Evrope! Upravo zbog njega – Vasilija Vase Micića, aktuelnog MVP Evrolige, celo Kraljevo okupilo se na otvaranju terena koje je ponelo upravo njegovo ime, a koje je obnovljeno u sklopu Mozzartove akcije “Sto terena za jednu igru”!

Vasa celu karijeru nastupa u najvećim evropskim dvoranama, pred hiljadama navijača, prkosi protivnicima i hladne glave niže trojke. Ruka mu nikad da zadrhti, ali u gradu na Ibru, u kojem je rođen, sačekala ga je njegova publika, njegovi Kraljevčani... I glas mu je itekako zadrhtao, a dušu ispunile emocije. Dodatnu podršku imao je od porodice, pre svega od bake i oca koji su zajedno sa njim presekli vrpcu i otvorili renovirani teren. 

 “Čudan je neki osećaj, ponele su me emocije jer je velika čast da jedan teren u mom rodnom gradu ponese moje ime. Divno je što će zauvek ostati urezan ovde u Kraljevu. I uvek će podsećati nekog novog klinca na mene, ali i na njegove početke. Mislim da je košarka glavni sport u Srbiji i to nas dosta motiviše, na reprezentativnom, ali i na klupskom planu... Da što bolje predstavljamo državu, ali i da motivišemo drugu decu da na ovakvim terenima naprave prve korake” istakao je Vasa Micić. 

Za neke nove klince, koji će upravo na ovom terenu započeti svoje prve korake, Vasa ima samo jednu poruku – “Budi svoj i treniraj u tišini”.

„Jedan od osnovnih ciljeva Mozzartove akcije “Sto terena za jednu igru” jeste da pokrene neke nove klince da se bave košarkom. Da poveruju da i oni mogu da dostignu visine na kojima smo Jokić, Bogdanović, Bjelica, Teodosić, pa i ja. Suština je da uživaju u košarci, a otvaranje novih terena im je samo dodatna motivacija da krenu da se bave ovim sportom”, dodao je aktuelni MVP Evrolige koji je Kraljevčanima doneo i svoje pehare.

Svečanom presecanju vrpce prethodila je revijalna utakmica pionira KK Mašinca i Sloge koji su prvi isprobali novu plavu podlogu. Organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki. Najuspešniji šuteri osvojili su vredne nagrade, ali su i svakim pogotkom doprineli uvećanju sume koju će kompanija Mozzart donirati Udruženju za borbu protiv sećerne bolesti Kraljeva.