Puštena u rad solarna elektrana u Tehničkoj školi u Valjevu

Puštena u rad solarna elektrana u Tehničkoj školi u Valjevu

Ova donacija je veoma značajna, jer želimo da mlade generacije vide koliko je važno da prelazimo na obnovljive izvore energije, istakla je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike

 

Akcija „Struju štedi da humanost više vredi“ zaokružena je  velikom donacijom solarne elektrane Tehničkoj školi u Valjevu! Uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, Fondacija Mozzart je proletos organizovala nagradnu igru i pozvala građane da ostvare uštedu električne energije od minimum deset odsto u odnosu na isti period prošle godine. Struja se štedela u celoj Srbiji, a sa svakim poslatim računom povećavao se humanitarni fond za izgradnju solarne elektrane koja je u ponedeljak puštena u rad u prisustvu ministarke Dubravke Đedović, gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića i predstavnika fondacije.

Ova izuzetno uređena obrazovna ustanova ima sopstveni Trening centar i kabinet za obnovljive izvore energije. Objekat je izgrađen pre 64 godine, a solarna elektrana smanjiće potrošnju električne energije za oko 15 odsto.

Ova donacija Fondacije Mozzart je veoma značajna, jer želimo da mlade generacije vide koliko je važno da prelazimo na obnovljive izvore energije i da na taj način menjamo svet. U okviru škole postoji kabinet za obnovljive izvore energije, pa će paneli služiti i kao nastavno sredstvo. Brigom o štednji energije dajemo i primer mladim ljudima da budu energetski osvešćeni, da brinu o zdravoj životnoj sredini, istakla je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike.

SOLARNA ELEKTRANA U VALJEVU - DONACIJA FONDACIJE MOZZART

Akcija „Struju štedi da humanost više vredi“ imala je za cilj promociju mera štednje energije, a veliki broj koverata sa računima stigao je na adresu Fondacije Mozzart. Nagrade su bile FIAT 500 hibrid, zamena stolarije, štedljivi kućni aparati, bicikli...

Akcija je imala veliki odjek, a posebno nam je drago što je imala i humanitarni karakter. Prikupljena su značajna sredstva za donaciju solarne elektrane Tehničkoj školi u Valjevu koja je sada puštena u rad. Time smo zaokružili sjajnu priču o uštedi energije i zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike motivisali građane da štede struju“, naglasio je Borjan Popović, upravitelj Fondacije Mozzart.