Kompanija Mozzart izabrala MVP startap timove

Kompanija Mozzart izabrala MVP startap timove

Vrata startap zajednice u Srbiji ponovo su otvorena ka Univerzumu! Nakon dva kruga uspešnog lansiranja startapa, zvanično je počeo treći ciklus programa Univerzum koji je pokrenula kompanija Mozzart, a sedam izabranih timova dobilo je podršku za lansiranje.

Priliku da se u narednim mesecima razvijaju uz pomoć mentora imaće startapi BizFit, The AR Market, Privacy Champion, eWave, Tridesetri, Detachless i Solarlink, koji su se predstavili na prvom zvaničnom događaju ovogodišnjeg Univerzuma, u prisustvu predstavnika startap zajednice, medija i kompanije Mozzart.

Univerzum će timove naredna četiri meseca voditi kroz proces do lansiranja proizvoda, prikupljanje povratnih informacija sa tržišta i akviziciju prvih korisnika. Takođe, izabrani startap timovi će, osim obezbeđenog prostora za rad, dobiti i priliku da na završnom događaju predstave svoje ideje investitorima. Najbolji startap biće nagrađen sa 20.000 eura, dok će još dva tima koja pokažu napredak i posvećenost dobiti po 5.000 eura za podršku u daljem radu. 

Inovacije i preduzetništvo omogućavaju društveni i ekonomski napredak, stoga nam je ideja da kroz program Univerzum podržimo talentovane timove koji koračaju na putu ka inovacijama. Cilj nam je da tokom programa timovima pružimo resurse, znanje i mrežu kako bi  lakše savladali put koji je pred njima. Važno nam je da stvorimo atmosferu koja je puna podrške i saradnje,“ istakla je Daniela Perović, menadžer za upravljanje inovacijama u kompaniji Mozzart.

Softver namenjen unapređenju zdravlja, poslovnih performansi i produktivnosti zaposlenih kroz optimizaciju korišćenja korporativnih wellness programa, marketplace platforma za oglašavanje, sofversko rešenje za automatizovano upravljanje zahtevima za privatnost, gejming platforma, sofversko rešenje za optimizaciju veb sajtova, kao i rešenje koje omogućava objavljivanje sajta iz programa za dizajn i veb platforma koja unapređuje razvoj solarne energetike kroz automatizaciju procesa izabrane su ideje koje će timovi dalje razvijati tokom trajanja programa Univerzum.

Match IT MVP Univerzuma 2023

Tokom prošlogodišnjeg ciklusa pobeda i nagrada od 20.000 eura je pripala timu „Match IT“ koji je razvio platformu za bržu i kvalitetniju regrutaciju IT kadrova, dok su ostali timovi tokom trajanja programa korz mentorsku podršku unapredili svoje proizvode. Kompanija Mozzart i ove godine projekat Univerzum realizuje u saradnji sa ICT Hubom.