20.000 razloga da postaneš MVP Univerzuma

20.000 razloga da postaneš MVP Univerzuma

Prijave su otvorene do 5. maja na sajtu univerzum.info, a pobednika očekuje nagrada od 20.000 evra

 

Univerzum novih ideja ponovo je otvoren za startap zajedinicu u Srbiji! Nakon uspešnog lansiranja startapova prošle godine, zvanično je otvoren novi ciklus programa Univerzum koji je pokrenula kompanija Mozzart, a timovi mogu da se prijave na sajtu univerzum.info do 5. maja 2023. godine. Izabrane timove očekuje mentorska podrška, usko fokusirane edukacije, niz aktivnosti i događaja i mogućnost korišćenja besplatnog prostora za rad, dok će najbolji startap biti nagrađen sa 20.000 eura.

Ukoliko imate dovoljno razvijen proizvod (MVP), možete postati MVP Univerzuma i lansirati svoj proizvod na tržište. Univerzum će timove voditi kroz lansiranje proizvoda, prikupljanje povratnih informacija sa tržišta i akviziciju prvih plaćenih korisnika. Tokom četvoromesečnog programa startapovi će dobiti priliku da kroz mentorsku podršku vrhunskih stručnjaka lansiraju svoj proizvod na tržište. Takođe, izabrani startap timovi će, osim obezbeđenog prostora za rad, dobiti i priliku da na završnom događaju predstave svoje ideje investitorima i izbore se za investicije.

Za program mogu da se prijave startap timovi od minimum dva člana ili kompanije, ne stariji od tri godine u momentu prijavljivanja, koji imaju dokazano razvijen MVP. U programu mogu učestvovati i neformalni timovi koji u trenutku prijavljivanja i tokom učešća nisu registrovano pravno lice.

Prvi ciklus Univerzuma pokrenut je 2021. godine u saradnji kompanije Mozzart i Univerziteta u Beogradu kada je sedam inovativnih timova dobilo finansijsku podršku za proizvodnju ekoloških materijala, prenosivu laboratoriju, platforme za osobe sa invaliditetom i privatne časove, aplikacije za kućne ljubimce i za sportiste i rekreativce. Kompanija Mozzart ove godine projekat Univerzum realizuje u saradnji sa ICT Hubom, a prijave su otvorene na linku https://univerzum.info/prijavite-startup/.