Tekvondo klub Azija na korak do Olimpijade

Tekvondo klub Azija na korak do Olimpijade

Njihovu kolekciju krasi 36 svetskih i evropskih odličja, balkanskih medalja imaju više od 50, državnih na stotine, prvi su osvajači kadetskih i seniorskih medalja za našu zemlju - oni su tekvondo klub Azija koji u nove pohode kreće uz podršku Fondacije Mozzart. Prve na spisku želja su svakako naredne Olimpijske igre gde su samo na korak od odlaska i borbe za najsjajnije odličje.

Medalja i rezultata nema bez treninga, zato svakodnevno vredno vežbaju, svaki pokret pažljivo planiraju i sa nestrpljenjem isčekuju nova takmičenja kako bi na terenu pokazali sve što znaju. A znaju mnogo, pogotovo Aleksandra Perišić i Ela Marić koje su u svet tekvonda zakoračile dok su bile u vrtiću i od tada beleže samo vrhunske rezultate.   

https://www.instagram.com/p/CwFP_0qJp6c/

“Tekvondo je moja prva ljubav koja traje evo već 17 godina i mogu reći da je to moj posao jer sam od malih nogu u ovom svetu. Mogu slobodno da kažem da je tekvondo moj život i posao koji neizmerno volim i uz koji sam uspela da postanem evropska i svetska šampionka, a sada sam na korak i od Olimpijskih igara” istakla je Aleksandra Perišić.

Sa istim žarom i osmehom na licu govori i Ela Marić, koja je poput Aleksandre čitav život u ovom sportu.

“Od malena sam zavolela ovaj sport, bila sam jako aktivna trenirala razne discipline ali sam se u tekvondu pronašla. Taj neki osećaj koji je zavladao na početku nije se promenio kroz godine i godine treninga osećaj  i za tekvondo sam spremna da dam život” sa osmehom objašnjava Ela Marić.

Za postignute uspehe svakako najviše zasluga ide treneru Predragu Kovačiću koji je glavni trener tekvondo kluba Azija i trener seniorske reprezentacije Srbije. Klub je osnovao pre skoro tri decenije i od tada je u samom vrhu srpskog tekvondoa, i upravo prva kadetska i seniorska medalj ali i one u juniorskoj konkurenciji osvojene za našu zemlju dolaze upravo sa adrese tekvondo kluba Azija.

“U klubu imamo izuzetno veliki broj mlade i talentovane dece koja nemaju sredstva da učestvuju na takmičenjima u inostranstvu već samo na domaćim turnirima gde se ne stiče veliko iskustvo kao ni veliki broj bodova neophodnih za ulazak u reprezentaciju. Sada uz pomoć Fondacije Mozzart naši najtalentovaniji tekvondisti moćiće da učestvuju na takmičenjima koja su od velike važnosti za ulazak u reprezentaciju,a samim time će imati mogućnost osvajanja medalja na najvećim svetskim smotrama” objašnjava trener Predrag Kovačič.

Podrška tekvondku klubu Azija samo je nastavak pomoći Fondacije Mozzart mladim i talentovanim sportistima koja je nedavno omogućila budućim košarkaškim asovima da besplatno treniraju u kampovima na Zlatiboru. Pomoć je stigla i na adrese brojnih letnjih turnira koji su održani uz podršku Fondacije Mozzart.