Tadić asistira za plasman na EURO, ali i u humanoj misiji Fondacije Mozzart

Tadić asistira za plasman na EURO, ali i u humanoj misiji Fondacije Mozzart

Fondacija otkupila dres kapitena sa susreta u Leskovcu, a fond od milion dinara ide u humanitarne svrhe

 

„Orlovi” lete na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, a Fondacija Mozzart je u okviru velike humanitarne akcije otkupila od Fudbalskog saveza Srbije dres koji je Dušan Tadić nosio na istorijskom susretu u Leskovcu! Celokupan iznos od milion dinara biće prosleđen Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” iz Novog Sada, koju je izabrao kapiten naše reprezentacije.

Fudbaleri Srbije osvojili su bod protiv Bugarske i obezbedili učešće na kontinentalnom šampionatu, a Tadić je pružio još jednu sjajnu partiju. Kapiten je uputio precizan centaršut iz kornera u akciji koja je donela izjednačenje, a odmah potom je zabeležio asistenciju u humanoj misiji!

As Srbije i Fenerbahčea, koji je inače i član Upravnog odbora Fondacije Mozzart, ostavljao je srce na terenu tokom celih kvalifikacija, a u samom finišu je baš njegova asistencija bila presudna za plasman na EP. To veliko srce pokazao je i posle duela sa Bugarskom, kada je poklonio svoj dres za humanitarnu akciju.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” iz Novog Sada je jedinstvena institucija u regionu koja ima misiju da obrazuje decu i odrasle sa svim vrstama smetnji u razvoju, tokom čitavog njihovog života. Kroz multidisciplinarni pristup obrazovanju, socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti, različite programe i aktivnosti, učenici se osnažuju za uključivanje u okruženje.