STOPAMA TADIĆA, KRASIĆA, LANETA JOVANOVIĆA - POČELA BESPLATNA ŠKOLA FUDBALA U NOVOM SADU!

STOPAMA TADIĆA, KRASIĆA, LANETA JOVANOVIĆA - POČELA BESPLATNA ŠKOLA FUDBALA U NOVOM SADU!

Sneg je odložio mečeve u Superligi, ali loši vremenski uslovi nisu sprečili početak još jedne Besplatne škole fudbala! Više od 50 mališana došlo je na otvoreni čas školice koju je kompanija Mozzart pokrenula u saradnji sa FK Vojvodina. Umesto prvog ovogodišnjeg grudvanja, dečaci iz Novog Sada i okoline odabrali su loptu i zaigrali najlepši fudbalski ples u balonu „Medžik“, pod budnik okom trenera iz čuvene baze „Vošini klinci“.

Svi oni će u narednih šest meseci dobiti priliku da treniraju bez plaćanja članarine i to ne samo u Novom Sadu, nego i u okolnim mestima: Temerin, Bački Jarak, Kać, Sremski Karlovci i Sremska Kamenica.

Projekat su podržali proslavljeni reprezentativci i bivši asovi Vojvodine: Dušan Tadić, Milan Lane Jovanović, Miloš Krasić, Gojko Kačar...

„Akcija je prava, čestitam Mozzartu i FK Vojvodina na ovoj sjajnoj ideji. Deca će videti koliko je lako zaljubiti se u fudbal“, naglasio je Lane Jovanović, nekadašnji napadač „lala“.

Poruka “talenat nema cenu” nastavlja da se širi fudbalskim terenima, kako bi što više dece dobilo šansu da se bavi sportom.

Veliki broj dečaka iz Novog Sada želi da krene stopama Siniše Mihajlovića, Laneta Jovanovića, Miloša Krasića, Gojka Kačara i da sanja iste snove kao Vošini klinci. Ali, uopšte nije važno da li će jednog dana uspeti da naprave internacionalnu karijeru ili da obuku dres nacionalnog tima, bitno je samo da svi na početku dobiju istu šansu.  

Oko 500 osnovaca iz Beograda, Novog Sada, Niša i Aranđelovca je prve korake na fudbalskom, odbojkaškom, košarkaškom i rukometnom terenu, pa čak i na šljaci, pravilo bez ikakve novčane nadoknade!

Kao što je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao na otvaranju prve školice – ovaj projekat je putokaz kako da sport bude dostupan svoj deci. Zato i ne čudi što ga je podržalo više od 20 naših vrhunskih sportista – Dušan Vlahović, Aleksandar Katai, Miloš Degenek, Marko Lazetić, Stefan Jović, Željko Rebrača, Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Aleksandar Atanasijević, Vesna Čitaković, Viktor Troicki, Ratko Nikolić... a taj niz će se nastaviti ove zime, zahvaljujući uspešnoj akciji FK Vojvodina i kompanije Mozzart.