OSMESI DECE NEMAJU CENU! KATAI IZMAMIO OVACIJE NA MOZZARTOVOM OTVORENOM ČASU FUDBALA!

OSMESI DECE NEMAJU CENU! KATAI IZMAMIO OVACIJE NA MOZZARTOVOM OTVORENOM ČASU  FUDBALA!
  • As Crvene zvezde: Sport bi trebalo da bude  dostupan svoj deci! 
  • Roditelji oduševljeni akcijom, 70 dece uzrasta od 7 do 10 godina biće izabrano za jedinstvenu školicu koju je osnovao fudbalski trener Milorad Bajić

Zvezdarskom šumom i dalje se ori – sva deca su šampioni! Više od sto mališana je na terenu FK Mladi Mabat dobilo priliku da pokaže šta zna sa loptom i to pred fudbalerom Crvene zvezde Aleksandrom Kataijem i fristajlerom Nikolom Miloševićem Đotom! Spektakularni otvoreni čas fudbala označio je početak projekta Mozzartove besplatne škole sporta, a 70 dece uzrasta od 7 do 10 godina biće izabrano za jedinstvenu školicu koju je osnovao fudbalski trener Milorad Bajić. Klinci će bez ikakve nadoknade moći da treniraju dva puta nedeljno, a najbolji idu na kamp kod Dejana Stankovića!

Motivisani, rastrčani, nasmejani, uzbuđeni… Lica deca, znoj na njihovim čelima i osmesi na osunčanom terenu podno šume najbolje su oslikala koliko je ova značajna akcija za najmlađe, ali i za njihove roditelje. Čitave porodice došle su da uživaju u fudbalskom druženju. Nije bilo važno ko je dao više golova, ko se najbolje pokazao. Poslata je poruka da talenat nema cenu i da se sport vraća deci. Igra je, ovde, počela!

  • I u moje vreme su se plaćale članarine, ali sport bi trebalo da bude dostupan svoj deci! Ovakvi projekti su mnogo značajni, da svako dobije priliku da trenira omiljeni sport. Sećam se kada sam ja počinjao u rodnom Srbobranu,  na inicijativu oca i dede, bio sam veoma uzbuđen pred svaki izlazak na teren. Čini mi se da isto osećaju i ovi klinci danas. Drago mi je da smo upotpunili događaj, a pozvao bih svu decu da se prijave i za ostale sportove. Ja sam odabrao fudbal i nisam pogrešio, ali neka svako izabere šta voli. Najvažnije je samo da su aktivni i da se bave sportom – poručio je Aleksandar Katai, koji se potrudio da svakom detetu izađe u susret za fotografiju, autogram.

As crveno-belih je pokazivao deci trikove, zajedno sa popularnim Đotom, ljubimcem malih fudbalera i fudbalerki.

  • Ovaj događaj je fantastičan, bio bih srećan da sam kao dete imao ovakvu priliku i uslove za igru. Moji počeci su bili drugačiji i moj put je bio takav da sam odustao od profesionalnog fudbala, ali se nadam da će se ova deca biti istrajna. I da će mi jednog dana, kada budu poznati fudbaleri, sačuvati kartu za njihove mečeve – naglasio je Đota.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, glumac Raša Bukvić, a ceo projekat podržalo je i Ministarstvo omladine i sporta. Inspiracija za ceo projekat je došla od Milorada Bajića, čoveka koji je omogućio mnogim klincima da besplatno treniraju fudbal u školi Trening plus.

  • Deset godina se bavim ovim poslom i mnogo sam srećan što smo došli do ovog nivoa. Hvala kompaniji Mozzart, uveren sam da će sa ovog terena talas nastaviti kroz celu Srbiju i da će mnogim klinicma biti omogućeno da se bave omiljeni sportom. Ono što možemo već sada da najavimo je to da će deca posle besplatne škole Trening plus imati priliku da treniraju i u FK Mladi Mabat – naglasio je Bajić.

Roditelji su bili oduševljeni idejom i celim projektom…

  • Za decu nema ništa lepse od druženja u prirodi. Sport je na prvom mestu značajan zbog duhovnog i mentalnog razvoja, ali i fizičkog. Ovaj Mozzartov projekat je nesto najlepše što je moglo da se organizuje za decu, koja su celu zimu bila sputana, onemogućen im je društveni život. Sada mogu da izađu na sunce, da se druže, razvijaju takmičarski i timski duh – rekao je Igor Drakić, koji je bez razmišljanja prijavio sina Viktora za otvoreni trening.

Tajna napretka krije se u tome da počnete… Taj natpis kraj terena na FK Mladi Mabat je bio inspiracija svim osnovcima, a ujedno je i poziv drugoj deci da se prijave za preostala tri sporta – košarku, rukomet i odbojku.

  • Otvoreni čas fudbala je pokazao koliko ovakvi događaji znače mališanima, da upoznaju svoje idole i da dobiju priliku da treniraju omiljeni sport. Zato pozivamo roditelje da prijave svoju decu i za sledeća tri javna časa, u Nišu, Aranđelovcu i u Beogradu i da zajedno pošaljemo poruku da talenat nema cenu – naglasio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija Mozzarta.

SLEDI OTVORENI ČAS KOŠARKE SA JOVIĆEM

Već sledećeg vikenda (subota 17. april), u Nišu će biti organizovan otvoreni čas košarke, a specijalni gost je plejmejker Srbije Stefan Jović! Proslavljeni reprezentativac pokazaće svojim najmlađim sugrađanima čari igre pod košem na Mozzartovom terenu koji je po njemu dobio ime, a ujedno će pomoći u odabiru klinaca koji će šest meseci besplatno trenirati u SC „Šivara“, u saradnji sa KK Marinos. Prijave su u toku na besplatneskolesporta@mozzartsport.com, a mogu učestvovati dečaci i devojčice od 7 do 10 godina.

OVDE pročitajte sve informacije o školama, trenerima, rokovima prijava.