PIKSI POSETIO BESPLATNU ŠKOLU FUDBALA: SVA DECA ZASLUŽUJU PRILIKU!

PIKSI POSETIO BESPLATNU ŠKOLU FUDBALA: SVA DECA ZASLUŽUJU PRILIKU!

U Radničkom nisam morao da zavlačim ruku u džep za članarinu, bio sam dobrodošao na svakom treningu

Deca danas samo na “jutjubu” mogu da vide poteze “Maradone sa Istoka”, a osnovci iz Mozzartove Besplatne škole fudbala dobili su priliku uživo da gledaju Dragana Stojkovića Piksija! Selektor Srbije iznenadio je mališane uzrasta od 7 do 10 godina koji su odabrani da pohađaju jedinstvenu školicu na terenima FK Mladi Mabat na Zvezdari. Zajedno sa ostalim trenerima iz stručnog štaba – Sašom Ilićem, Goranom Đorovićem i Bratislavom Živkovićem, vodio je trening i učinio da se svi mladi talenti već osete kao reprezentativci.

Mozzart Sport on Instagram: “Nikada nećete pogoditi ko je držao prvi trening u Mozzartovoj besplatnoj školi fudbala, a evo i mi i dalje ne verujemo! #csr…”

Projekat se realizuje u saradnji sa školom „Trening plus“, a strateg „orlova“ podržao je ideju da sport ponovo bude dostupan svoj deci.

  • To što su treninzi besplatni je za svaku pohvalu, jer se na taj način pruža šansa svima. Počeci treba da ostanu u najlepšem sećanju. Ja u Radničkom iz Niša nisam morao da zavlačim ruku u džep za članarinu, bio sam dobrodošao na svakom treningu. Nebitno je kako se ko zove i kakvog je statusa, sva deca zaslužuju priliku. Projekat Besplatnih škola je putokaz ostalim ljudima koji žele da se bave ovakvom vrstom posla, odnosno zadovoljstva. Mnogo sam srećan što postoji ovoliko entuzijazma da se deca privuku na sport, to je nešto najlepše u njihovom uzrastu. Želimo da damo punu podršku Mozzartu i svim trenerima, sve je ovo impresivno – naglasio je selektor.

Piksi je pokazao neke trikove iz mladosti, ali mališanima i mladim stručnjacima sa Mabata najviše značili saveti iz bogate igračke i trenerske karijere legende našeg fudbala.

  • Fudbal je životna škola, a treneri na prvom mestu imaju veliku odgovornost da ih izvedu na pravi put. Da ih vaspitaju i uče kako da budu dobri ljudi. Zadatak svih ovih klinaca je samo da uživaju sa loptom, koja je najvažnija igračka u ovom uzrastu. Deca treba da se igraju, ne da se takmiče. To nije prioritet u ovom uzrastu. Treba da uživaju, da pokušaju da savladaju tehničke stvari koje su važne. Imaju dovoljno vremena da shvate da fudbal može biti i životni poziv – potrudio se Piksi da približi deci suštinu školice i sporta uopšte.