POZNATE POBEDNICE KONKURSA ZA PODRŠKU ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU

POZNATE POBEDNICE KONKURSA ZA PODRŠKU ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU

​​​​​​Kompanija Mozzart, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost odabrala je sedam projekata kojima će dodeliti bespovratna sredstva za razvoj biznisa u ukupnom iznosu od 50.000 evra.

Na konkurs za podršku nezaposlenim ženama koji je raspisan ovog leta stiglo je više od 100 veoma zanimljivih predloga, a pobednice su: Jadranka Dimitrijević (Klek), Jelena Mlađenović (Ub), Ivana Cvetković (Niš), Lana Kurteš (Novi Sad), Dragana Simić (Ćićevac), Miljana Mišić (Vranje) i Nataša Janković (Šabac).

Podrška obuhvata  bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, a cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama.

Tako će Jadranka Dimitrijević dobiti priliku da razvije svoj biznis sa uzgojem, obradom, sušenjem i prodajom žalfije u Kleku kod Zrenjanina.

Jelena Mlađenović će otvoriti pekaru na Ubu, Ivana Cvetković pokreće proizvodnju kraft piva u Nišu, Lana Kurteš pravi sveće i aromatična ulja od organskih proizvoda u Novom Sadu.

Dragana Simić iz Ćićevca se prijavila sa projektom izrade narodnih nošnji, a Miljana Mišić sa održavanjem higijene u poslovnim i stambenim objektima u Vranju, uz reciklažu plastične ambalaže.

Nataša Janković želi da proizvodi ušivne etikete za tekstilnu industriju u Šapcu, a sve ove žene će osim finansijske, dobiti i medijsku, marketinšku i logističku podršku od kompanije Mozzart.

Svečano proglašenje pobednica biće održano do kraja meseca.