Potpisan protokol u Vladi Srbije - Mozzart podržava pet preduzetnica sa po 10.000 evra!

Potpisan protokol u Vladi Srbije - Mozzart podržava pet preduzetnica sa po 10.000 evra!

Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost,  objavila je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra

Budi preduzetnica, budi pobednica – konkuriši za 10.000 evra podrške svom biznisu!Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost objavila je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra, odnosno po 10.000 evra za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama. Protokol o saradnji u Vladi Srbije potpisali su prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof dr. Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Slobodan Prodanović, generalni direktor kompanije Mozzart.

Cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju žena preduzetnica. 

Rok za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava za podršku otpočinjanju sopstvenog biznisa je 30 dana od dana objavljivanja poziva, odnosno do 15. jula 2021. Sve informacije o uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje i načinu prijavljivanja pročitajte OVDE.

“Ekonomska nezavisnost jedan je od glavnih preduslova za ravnopravnost“, rekla je prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i podsetila da je Strategijom zapošljavanja za period 2021-2026. godine i pratećim Akcionim planom predviđen niz konkretnih mera usmerenih ka poboljšanju položaja žena na tržištu rada, a pogotovo onih iz najosetljivijih kategorija: “U prošlosti su žene, na žalost, vrlo često bile izložene različitim preprekama zbog čega nisu mogle maksimalno da se ispoljavaju u mnogim sferama društvenog života. Međutim, takvo vreme je iza nas i sada treba da pokažemo ne samo da smo ravnopravne, već i da smo bolje u mnogim sferama i aktivnostima”.

Kompanija Mozzart u saradnji sa Koordinacionim telom realizuje i akciju “Stop nasilju nad ženama”, u koju su se uključilo više od 600 sportista.

“Od svog osnivanja 2014. godine Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama. Jedna od njih je svakako Mozzart i ovo je samo jedan u nizu projekata koji zajedno realizujemo a koji je namenjen ekonomskom osnaživanju žena i podršci ženama, budućim preduzetnicama da pokrenu svoj biznis. Mozzart će donirati ukupno 50.000 evra za najbolje poslovne ideje", izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, nakon potpisivanja sporazuma.

Podrška obuhvata  bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, na osnovu dostavljenog Zahteva za dodelu sredstava za samozapošljavanje u kojem je opisan predlog projekta za pokretanje i vođenje posla.

Kompanija Mozzart obezbediće i medijsku, marketinšku i logističku podršku odabranim projektima.

“Pokrenuli smo ovaj projekat sa ciljem ekonomskog osnaživanje žena, promocije rodne ravnopravnosti, razvoja i promocije preduzetničkog duha i podsticanja preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama. Želimo da pomognemo ženama da budu ekonomski nezavisne, a osim finansijske pomoći, pružićemo im podršku i u marketinškoj, odnosno medijskoj promociji”, poručio je Slobodan Prodanović, generalni direktor kompanije Mozzart.

O pravilno podnesenim zahtevima i poslovnim idejama će odlučivati petočlana Komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i kompanije Mozzart.

Zahtevi kojima budu dodeljena bespovratna sredstva biće javno objavljeni na veb sajtovima kompanije Mozzart, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, najkasnije 30 dana od dana isteka roka za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u Javnom pozivu.