Novi startapi lansirani u Univerzum

Novi startapi lansirani u Univerzum

Za uspešno lansiranje startapa potrebna je velika podrška, a sedam inovativnih timova upravo to dobija u okviru projekta Univerzum koji kompanija Mozzart realizuje drugu godinu zaredom. Priliku da se u narednim mesecima razvijaju uz mentorsku podršku dobili su startapi Quantum Workflow, iCheckout, Agro budžet sistem, Match IT technologies, Goocha, SignAvatar i Veerny, koji su se predstavili na prvom zvaničnom događaju ovogodišnjeg Univerzuma, u prisustvu predstavnika startap zajednice, medija i kompanije Mozzart.

Osim mentorske podrške, izabrane timove očekuju usko fokusirane edukacije, niz aktivnosti i mogućnost korišćenja besplatnog prostora za rad, kao i prilika da se na završnom događaju izbore za investicije, dok će najbolji startap dobiti i 20.000 evra od  kompanije Mozzart.

„Mozzart uspešno posluje više od 22 godine i trenutno smo prisutni u 11 zemalja na tri kontinenta, a sve je počelo sa grupom ljudi okupljenih oko jedne ideje. Upravo iz tog razloga smo i pokrenuli program Univerzum kako bismo pomogli mladim inovatorima da njihove vizije ugledaju svetlost dana“ istakla je Daniela Perović, menadžer za upravljanje inovacijama u kompaniji Mozzart.

Digitalizacija vrtića, spajanje IT kadrova sa adekvatnim poslodavcima, povezivanje brendova sa influenserima koji će ih najbolje predstaviti ciljnoj grupi, znakovni jezik na svakom video materijalu i u najavama javnog prevoza, digitalna platforma za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, angažovanje IT stručnjaka za mala i srednja preduzeća, kao i rešenje za lakšu i jednostavniju onlajn kupovinu izabrane su ideje koje će timovi dalje razvijati tokom trajanja programa Univerzum.  

Projekat je prvi put pokrenut pokrenut 2021. godine u saradnji kompanije Mozzart i Univerziteta u Beogradu kada je sedam startapa dobilo finansijsku podršku za proizvodnju ekoloških materijala, prenosivu laboratoriju, platforme za osobe sa invaliditetom i privatne časove, aplikacije za kućne ljubimce i za sportiste i rekreativce. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću ove godine projekat Univerzum realizuje u saradnji sa ICT Hubom.