Mozzart među najboljim poslodavcima na svetu

Mozzart među najboljim poslodavcima na svetu

Kompanija Mozzart proslavila je još jedan svoj uspeh zajedno sa predstavnicima svetske korporativne elite, koji su se prošle nedelje okupili na gala svečanosti u Madridu, na poziv organizatora Top Employers Instituta, internacionalnog, nezavisnog autoriteta za prepoznavanje izvrsnosti u praksi ljudskih resursa.

Na svečanom događaju posvećenom isključivo vrhunskim poslodavcima sa izuzetnim dostignućima, kao prva u potpunosti domaća kompanija koja je dobila prestižni certifikat ovog instituta, Mozzart se našao u društvu kompanija posvećenih negovanju izvanrednih HR strategija i praksi na globalnom nivou.

Njihova misija da obogate svet rada najboljim praksama i trendovima kroz deljenje znanja i inovativnih ideja, osim do prestižnog certifikata, dovela ih je i na spektakularni događaj koji je pod sloganom „Umetnost biti vrhunski poslodavac“ odao počast majstorstvu koje vrhunski poslodavci utkaju u svoje prakse. 

Vrhunski poslodavci i stručnjaci iz industrije svoju nepokolebljivost u stvaranju boljeg sveta rada pokazali su i u današnjem kriznom vremenu u kom je njihov fokus ostao na stvaranju najboljeg mogućeg radnog mesta za njihove zaposlene.

Osvrnuvši se na činjenicu da zbog svega toga savladavanje problema i zadataka koji danas stoje pred sektorima ljudskih resursa u svim kompanijama, a posebno onim najuspešnijim, predstavlja umetnost, Monika Kariljo, poznata španska novinarka i spisateljica koja je vodila svečanost u Madridu, zaključila je da su zaposleni najbolja kreacija takvih kompanija, dok je zaposlene u sektorima za ljudske resurse prisutnih kompanija nazvala „ljudima koji unapređuju svet“ i „svoje zaposlene transformišu u još bolje verzije onoga što su bili na početku“.

Predstavnice naše kompanije, direktorka Sektora za ljudske resurse Marija Božović i menadžer za akviziciju, regrutaciju i selekciju kadrova Milica Plavšić, sa skoro 450 svojih kolega iz certifikovanih kompanija prisustvovale su brojnim umetničkim performansima u najvećoj bašti kaktusa u Evropi – Desert City. I mesto održavanja gala večeri imalo je svoju simboliku.

Govoreći o važnim i korenitim promenama koje su se dogodile u sektoru ljudskih resursa poslednjih godina, na nju je ukazao regionalni menadžer instituta za najbolje poslodavce Masimo Begele, primetivši sličnost između ljudskih resursa i kaktusa.

– Prilagodljivost je jedna od njegovih glavnih karakteristika, jer raste u teškim okruženjima sa ograničenim resursima. Na sličan način HR sektor mora da se prilagodi tržištu i da napreduje, uporedo štiteći sebe i svoje zaposlene. Konačno, kaktus je neophodan za ekosistem jer hrani druge organizme. Baš kao i ljudski resursi, koji istovremeno pomažu drugim oblastima kompanije i koriste ih, rekao je Begele.

Izdavanjem „Top Employer“ certifikata, svetski priznat ekspert u proceni praksa poslovanja kompanija koji je do sad certifikovao više od 2.300 organizacija u 121 zemlji, promoviše najbolje prakse u poslovnom svetu, zahvaljujući čemu Top poslodavci pozitivno utiču na živote više od 12.000.000 ljudi širom sveta.

Direktorka Sektora za ljudske resurse naše kompanije Marija Božović istakla je značaj sticanja certifikata Top employer:

– Osim toga što je potvrda impresivnih rezultata onih organizacija koje ga uspešno završe, program certifikacije omogućava kompanijama da procene i unaprede uslove koje kao poslodavci obezbeđuju svojim zaposlenima, što je samo još jedna prilika u nizu koju će kompanija Mozzart iskoristiti da kreira još bolje radno okruženje za svoje zaposlene.