MOZZART KAO PREDUSRETLJIV POSLODAVAC

MOZZART KAO PREDUSRETLJIV POSLODAVAC

Studentkinja FON-a, koja je nakon projekta organizovanog pod pokroviteljstvom svog fakulteta postala web programer u kompaniji Mozzart, objašnjava zašto je za profesionalni rast presudna prijateljska atmosfera među zaposlenima i spremnost poslodavca da ulaže u njih .

Kao kompanija koja društvenu odgovornost demonstrira u svim oblastima života društvene zajednice, Mozzart posebnu pažnju poklanja profesionalnom usavršavanju i zapošljavanju mladih, u ime čega sarađuje sa brojnim studentskim organizacijama. Tako je po učešću na projektu edukativnog i takmičarskog karaktera Case Study Show, u organizaciji studentske organizacije ESTIEM LG Beograd i Fakulteta organizacionih nauka, Jelena Zdravković od kompanije Mozzart dobila poziv da učestvuje i na konkursu za poziciju web programera, i ubrzo postala frontend developer regionalnog lidera u industriji igara na sreću.

Kao predstavniku generacije Z koja smatra da prioritet svake kompanije treba da bude poboljšanje života i karijere zaposlenih, Jeleni moramo da verujemo na reč kada kao jedan od najvećih kvaliteta Mozzarta navodi srdačnost nadređenih, prijateljsku atmosferu među zaposlenima i slobodu komunikacije.

  • Mozzart je izuzetno dinamično okruženje koje osim svakodnevnog rešavanja izazovnih zadataka i sticanja novih saznanja odlikuje predusretljivost kolega, koji su uvek otvoreni za saradnju i dostupni za sva pitanja. Jako mi je značila velika podrška koju sam tokom perioda prilagođavanja imala od svog tima, utoliko pre što sam se po prvi put susrela sa tako širokim spektrom tehnologija. Zahvalna sam im i na tome što primećujem konstantan napredak u svom radu, utoliko pre što kompanija zaista vrednuje trud zaposlenih i nagrađuje ga – kaže Jelena, koja je danas važan deo tima koji radi na razvoju weba i internet usluga, što je još jedan domen u kom Mozzart važi za neprikosnovenog lidera.

Poredeći domaćeg privrednog giganta sa inostranim, Jelena navodi da je stav da su kompanije sa zapada razvijenije od naših, u slučaju informacionih tehnologija predrasuda, posebno kada je reč o Mozzartu.

 Po pitanju primene savremenih tehnologija i najnovijih alata, smatram da apsolutno držimo korak sa internacionalnim kompanijama. Naši programeri konstantno prate IT trendove i svakodnevno predlažu načine za njihovo unapređenje. To Mozzartu omogućava ne samo konkurentnost na tržištu već i poziciju da obučava naredne generacije IT stručnjaka, imajući u vidu raznolikost veština i znanja čije sticanje omogućava – napominje Jelena koja smatra da bi se “sutra” bez problema uklopila u tim bilo koje strane kompanije koja se bavi web razvojem.

Zalog za budućnost

Svoju posvećenost, Mozzart dokazuje ulaganjem u mlade talente nezavisno od usmerenja i toga da li će jednog dana činiti deo njegovog tima, pa svake godine pomaže naučnicima i sportistima da ostvare svoje snove. Poslednji u tom nizu je fizičar Veselin Manojlović kom je Mozzart omogućio da upiše doktorske studije iz matematičke onkologije na Oksfordu.