Humanitarni tiket u podne za udruženje „Budimo zajedno“

Humanitarni tiket u podne za udruženje „Budimo zajedno“

U igri na humanost uvek je veći motiv za dobitkom pa je Fondacija Mozzart udružila snage sa poznatima i kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“ svakog dana pokušava da dođe do novih sredstava za pomoć raznim dobrotvornim ustanovama, udruženjima, centrima i pojedincima kojima je to najpotrebnije. U prethodnom periodu, nanizali su se dobitni plemeniti listići zahvaljujući sjajnom tipovanju sportista i umetnika, pa su donacije išle na razne adrese, u skladu sa njihovim željama...

Na pobedničkom listiću bilo je i udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“ koje je osnovano 2010. godine. Godinama unazad pomažu prvenstveno ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću i rade na isticanju značaja preventive, kao i pružanju pomoći ženama koje dobiju dijagnozu i leče se od kancera dojke ili tek počinju svoju borbu.

„Tu smo da im pomognemo, da ih podržimo, ojačamo i uverimo da može kroz to da se prođe i da život može da se nastavi čak i kvalitetnije nego ranije. U teškim trenucima shvatimo da je život jedan i da se bez nas može, ali je mnogo bolje sa nama. Ako smo mi dobro onda ćemo biti dobro i porodici, društvu, celoj svojoj okolini. Sve mi doživimo šok kada dobijemo dijagnozu i kada prođe proces lečenja u nedoumici smo kako dalje i potrebno je raditi na samopouzdanju i nastaviti život“ istakla je Domina Spasić predsednica udruženja.

Zahvaljujući donaciji Fondacije Mozzart udruženje će svoje aktivnosti moći da razvija u unutrašnjosti Srbije kako bi žene iz svih krajeva dobile  adekvatnu podršku tokom lečenja.

 „U moru dostupnih informacija teško je prepoznati ono što je vredno i korisno kada ste ozbiljno bolesni. Ženama mnogo znači kada čuju i vide nas koje smo prošle kroz proces lečenja, neke pre deset ili više godina, da živimo lepo i kvalitetno. To je vetar u leđa svakoj ženi. Naše telefonske linije su uvek dostupne i ženama iz manjih gradova ali sada ćemo ih zahvaljujući Fondaciji Mozzart videti uživo i podržati” istakla je Domina iz udruženja Budimo zajedno.

Trenutno, ukupna donirana suma u okviru akcije „Humanitarni tiket u podne” iznosi preko 28 miliona dinara. U ulozi plemenitih kladilaca smenjivale su se brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike, filma i drugih oblasti, šaljući jasnu poruku da je u Mozzartu dobitak zagarantovan kada se igra na humanost.