Fondacija Mozzart otvara teren Aleksandru Đorđeviću

Fondacija Mozzart otvara teren Aleksandru Đorđeviću

Svečano otvaranje zakazano u 19 časova u Ulici Otona Župančića

Prve košarkaške korake napravio je na čuvenom „Ranču” gde se kalio, ubacivao trojke sa pola terena, igrao protiv Slavnića, Jarića i Dalipagića, stekao košarkašku rutinu i samopouzdanje. Prvi je košarkaš koji je uspeo da kao igrač i trener osvoji medalju na olimpijskim igrama, svetskom i evropskom prvenstvu. On je Aleksandar Saša Đorđević - “Sale nacionale” a teren na kojem je napravio prve driblinge Fondacija Mozzart je obnovila u njegovu čast.

Svečano otvaranje 97. košarkaškog terena u okviru čuvene Mozzartove akcije „Sto terena za jednu igru“ zakazano je za utorak 1. avgust u 19 časova, na Novom Beogradu u Ulici Otona Župančića 22 uz prisustvo brojnih Saletovih bivših saigrača i drugih velikih imena iz sveta košarke.

Košarkaška karijera čuvenog Saleta pamti se po pobedonosnim trojkama u poslednjim sekundama utakmica. Jedna od njih je i finale Kupa evropskih šampiona kada je uzeo loptu pod svojim košem, pretrčao ceo teren, uz sirenu iza linije 6,25 pogodio za veliko slavlje. Mnogi i danas prepričavaju Saletovu trojku sa Evropskog prvenstva u Španiji 1997. godine kada je proglašen za MVP šampionata. Postao je najbolji igrač Evrope i jedan od najboljih plejmejkera Starog kontinenta, kada ga je ULEB 2008. godine uvrstio među pedesetoro najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi.

U dresu reprezentacije Jugoslavije, odigrao je 108 utakmica, osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996, zlato sa Svetskog prvenstva 1998, zlata sa Evropskih prvenstava 1991, 1995, i 1997, kao i bronzu 1987. godine.

„Pozivamo sve Beograđane da dođu na čuveni „Ranč“ i zajedno sa Saletom Đorđevićem otvorimo 97. teren u okviru velikog finala Mozzartove akcije koja je nastala sa željom da se promovišu prave vrednosti – zdrav život, socijalizacija mladih i timska igra. Sada kada se približavamo otvaranju 100. terena možemo da potvrdimo da smo uspeli i da smo mladim talentima jednog od najomiljenijih sportova u Srbiji omogućili što bolje uslove za dalji razvoj i napredak“ istakao je Borjan Popović, upravitelj Fondacije Mozzart.

Svečanom presecanju vrpce prethodiće revijalna utakmica košarkaša Akademije Rebrača i KK Vizura a biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki za koje će se zainteresovani prijavljivati na samom terenu. Najuspešniji šuteri će osvojiti vredne nagrade, ali će i svakim pogotkom doprineti uvećanju sume koju će kompanija Mozzart na kraju donirati u humanitarne svrhe.